- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Războiul din Ucraina: Împărţirea Europei întunecă discuţiile lui Macron cu Scholz la Berlin
Preşedintele francez Emmanuel Macron se întâlneşte cu cancelarul german Olaf Scholz la Berlin, după ce a fost expusă o fisură în ceea ce priveşte răspunsul Europei la războiul Rusiei din Ucraina.
Războiul din Ucraina: Împărţirea Europei întunecă discuţiile lui Macron cu Scholz la Berlin
Liderul francez a avertizat că "securitatea Europei şi a francezilor este în joc în Ucraina", iar dacă Rusia câştigă, cea a Europei va fi "redusă la zero".
Dar Scholz a fost mult mai precaut, excluzând desfăşurarea rachetelor de croazieră Taurus ale Germaniei, anunţă BBC.
Ucraina se confruntă cu o lipsă critică de arme.
Cancelarul german a fost presat să extindă ajutorul guvernului său, deoarece un pachet de ajutor militar american de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina a fost blocat în Congres de republicanii de dreapta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Germania rămâne cea mai mare sursă europeană de ajutor militar pentru Ucraina, dar premierul polonez Donald Tusk, care se va alătura celor doi lideri la Berlin mai târziu, a declarat că acum depinde de cele trei ţări ale lor să "mobilizeze întreaga Europă" pentru a oferi ajutor Ucrainei.
"Adevărata solidaritate cu Ucraina? Mai puţine cuvinte, mai multă muniţie", a postat el vineri pe reţelele de socializare.
Diferenţele dintre Paris şi Berlin s-au adâncit în ultimele săptămâni, după ce cancelarul german a declarat că rachetele Taurus cu rază lungă de acţiune ar avea nevoie de soldaţi germani pe teren în Ucraina pentru a le supraveghea.
Preşedintele Macron i-a înfuriat în egală măsură pe unii dintre partenerii săi europeni sugerând că trimiterea de trupe occidentale nu ar putea fi exclusă.
Într-un interviu la televiziunea franceză, joi seara, el a spus că nu este dorinţa sa, deşi "toate aceste opţiuni sunt posibile".
Subliniind că Franţa este o forţă pentru pace, el a avertizat că Rusia caută să îşi extindă puterea şi nu se va opri acum: "Dacă lăsăm Ucraina în pace, dacă lăsăm Ucraina să piardă acest război, atunci cu siguranţă Rusia va ameninţa Moldova, România şi Polonia".
Înaintea întâlnirii de vineri a celor trei lideri, prezentată ca o încercare de a revigora aşa-numitul "Triunghi de la Weimar", cancelarul german i-a declarat telefonic preşedinteşlui Volodimir Zelenski că summitul este de mare importanţă pentru "a organiza cât mai mult sprijin posibil pentru Ucraina".
Zelenski a intrat pe reţelele de socializare pentru a spune că i-a transmis liderului german că priorităţile Ucrainei sunt "vehiculele blindate, artileria şi apărarea aeriană".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36