Războiul din Ucraina, ziua 840. Rusia a lansat un atac major cu rachete balistice şi drone asupra Kievului / Numărul participanţilor la summitul pentru pace din Elveţia este în scădere / Atac cu rachete ruseşti în Krivoi Rog

Rusia a atacat Kievul, capitala Ucrainei, cu rachete Kh-101/Kh-555/Kh-55, rachete balistice şi drone, însă forţele de apărare aeriană au interceptat toate ţintele, relatează ukrinform.net.

9851 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 840. Rusia a lansat un atac major cu rachete balistice şi drone asupra Kievului / Numărul participanţilor la summitul pentru pace din Elveţia este în scădere / Atac cu rachete ruseşti în Krivoi Rog

Rusia a lansat un atac major cu rachete balistice şi drone asupra Kievului

UPDATE SUA extinde sancţiunile împotriva Rusiei, vizând cipurile trimise prin China

Statele Unite au extins miercuri în mod dramatic sancţiunile împotriva Rusiei, inclusiv prin vizarea companiilor cu sediul în China care vând semiconductori Moscovei, scrie Reuters.

Printre măsurile luate, Trezoreria americană a declarat că măreşte "riscul de sancţiuni secundare pentru instituţiile financiare străine care au de-a face cu economia de război a Rusiei", ameninţându-le efectiv cu pierderea accesului la sistemul financiar american.

UPDATE Ungaria nu va participa la sprijinul NATO pentru Ucraina, dar nici nu îl va bloca prin veto

UPDATE O navă de război şi un submarin nuclear rusesc au ajuns în Cuba

Navele militare ruseşti, inclusiv o navă de război şi un submarin cu propulsie nucleară, au sosit în Cuba, în drum spre exerciţii militare în Caraibe.

Submarinul Kazan şi fregata Amiral Gorshkov au fost însoţite de un remorcher şi de o navă de combustibil, care au fost întâmpinate cu salve de tun din port.

Oficiali atât din Cuba, cât şi din SUA au declarat că niciuna dintre nave nu transportă arme nucleare, relatează Reuters.

UPDATE SUA vor semna un acord bilateral de securitate cu Ucraina în cadrul G7

SUA şi Ucraina vor semna un acord bilateral de securitate mult aşteptat pe 13 iunie, în timpul summitului Grupului celor Şapte (G7) din Italia, a declarat presei, la 12 iunie, consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan.

Ucraina şi SUA au avut mai multe runde de negocieri privind acordul bilateral de securitate, care urmează promisiunii făcute de G7 în timpul summitului NATO de la Vilnius din iulie 2023 de a se angaja să asigure apărarea Ucrainei pe termen lung.

UPDATE Atac cu rachete ruseşti în Krivoi Rog. Cel puţin 9 morţi şi 29 de răniţi

Un atac cu rachete ruseşti a avut loc asupra unei zone rezidenţiale din oraşul Krivoi Rog, situat în centrul Ucrainei, în regiunea Dnipropetrovsk, au raportat autorităţile regionale la 12 iunie. În urma atacului, nouă persoane au murit şi cel puţin 29 sunt rănite, scrie Kyiv Independent.

Atacul are loc la doar câteva ore după ce forţele ruseşti au lansat un atac masiv cu rachete în noaptea de 12 iunie, vizând mai multe regiuni ucrainene.

UPDATE FT: Rusia postează copii ucraineni răpiţi pe site-uri de adopţie legate de guvern

Patru copii care au fost răpiţi şi deportaţi în Rusia la începutul invaziei la scară largă au fost posibil să fi fost puşi spre adopţie pe un site de adopţii legat de guvern, potrivit unei investigaţii realizate de publicaţia Financial Times.

Cel puţin 19.500 de copii au fost confirmaţi ca fiind răpiţi de Rusia de la începutul invaziei la scară largă a Ucrainei, iar mai puţin de 400 dintre ei s-au întors acasă, potrivit bazei de date a guvernului ucrainean notează Kyiv Independent.

UPDATE Armata ucraineană: Ucraina a distrus radarele sistemelor ruseşti S-300, S-400 în Crimeea ocupată

Forţele ucrainene au distrus două radare ale sistemelor de apărare aeriană S-300 şi S-400 în mai multe zone din Crimeea ocupată în noaptea de 12 iunie, a anunţat Statul Major General al Ucrainei, potrivit Kyiv Independent.

Explozii au fost raportate în mai multe oraşe din peninsulă, precum şi în Krasnodar Krai din Rusia, în timpul nopţii.

UPDATE Biden şi Zelenski se vor întâlni în Italia pe 13 iulie

Preşedintele Volodimir Zelenski se va întâlni cu omologul său american Joe Biden în marja summitului Grupului celor Şapte (G7) din Italia, la 13 iunie, a declarat la 11 iunie purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, John Kirby.

Summitul va avea loc în perioada 13-15 iunie în Apulia, o regiune sudică a Italiei. Se aşteaptă ca cel puţin cincisprezece ţări şi instituţii invitate să participe, pe lângă liderii Grupului celor şapte, notează Kyiv Independent.

UPDATE  Numărul participanţilor la summitul pentru pace din Elveţia este în scădere

Numărul ţărilor şi organizaţiilor care şi-au confirmat participarea la summitul mondial pentru pace din Ucraina a scăzut de la 93 la 78, a anunţat la 11 iunie Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), citând mai mulţi diplomaţi europeni anonimi.

Summitul de pace va avea loc în Elveţia, în perioada 15-16 iunie.

ŞTIREA INIŢIALĂ

„Inamicul a lansat un alt atac cu rachete asupra capitalei! Atacul a fost combinat, cu diferite tipuri de arme folosite. Inamicul a lansat rachete de croazieră Kh-101/Kh-555/Kh-55”, se precizează în postarea de pe Telegram.

Potrivit rapoartelor preliminare, în timpul atacului, ruşii au tras şi rachete balistice spre capitală.

Alerta de raid aerian de la Kiev a durat aproape două ore.

Forţele de apărare aeriană au interceptat toate ţintele inamice.

Potrivit informaţiilor preliminare, în capitală nu au existat victime sau pagube.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici