- Home
- Externe
- (12.04.2023, 23:00)
- Alexandru Stan , Alexandru Gologan , Mihaela Ionita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Războiul din Ucraina, ziua 413. Comunitatea internaţională, dezgustată de clipurile cu decapitarea soldaţilor ucraineni de către ruşi/ Paradele militare de 9 mai au fost anulate în Crimeea/ Wagner pretinde că deţine controlul a 80% din Bahmut
- Mercenarii ruşi Wagner susţin că au cucerit 80% din Bahmut, informaţie negată cu vehemenţă de ucraineni
- Danemarca susţine că vestul ar putea trimite avioane de luptă până la vară
- Canada trimite un nou pachet de asistenţă Ucrainei
Urmărește
8576 afișări
Sursa foto: Hepta
UPDATE 22:00 - Reznikov: Scurgerea de informaţii conţine „amestec” de informaţii adevărate şi false
Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, a recunoscut pe 12 aprilie că scurgerea informaţiilor americane conţine un „mix” de informaţii adevărate şi false. Cu toate acestea, informaţiile adevărate sunt deja depăşite, a spus el.
UPDATE 21:35 - Zelensky se întâlneşte cu delegaţia bipartizană a Senatului SUA.
Preşedintele Volodymyr Zelensky s-a întâlnit cu o delegaţie bipartizană a Senatului SUA la Kiev şi a subliniat necesitatea unui sprijin continuu al SUA, a raportat Biroul Preşedintelui.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
UPDATE 20:00 - Iranul negociază cu China şi Rusia pentru a reface alimentarea cu combustibil pentru rachete
Rusia şi China sunt în „discuţii secrete avansate” cu Iranul pentru a furniza ţării perclorat de amoniu, o substanţă chimică folosită pentru propulsarea rachetelor, a informat Politico
UPDATE 19:00 - Ucraina neagă afirmaţiile Rusiei că ar controla 80% din Bakhmut
Armata ucraineană a respins afirmaţiile Rusiei conform cărora trupele sale au capturat mai mult de 80% din oraşul asediat Bakhmut, insistând că forţele ucrainene au controlat „considerabil” mai mult de 20% din acesta.
UPDATE 18:00 - Ministrul apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov , a declarat că presupusele scurgeri de documente ale Pentagonului conţin „un amestec de adevăr şi minciună” despre armata ţării sale.
Reznikov a minimalizat impactul negativ al documentelor clasificate:
Există o mulţime de informaţii acolo care nu corespund cu realitatea. Informaţiile care corespund realităţii şi-au pierdut relevanţa. Deci este un amestec de adevăr şi minciună.
El crede că scurgerile de informaţii au fost o încercare deliberată de a semăna discordie între aliaţii Ucrainei, adăugând:
Binefăcătorul acestei lucrări este, desigur, Rusia şi aliaţii sau discipolii săi. Scopul acestei lucrări este de a reduce nivelul de încredere în rândul partenerilor (noştri), în special în Statele Unite şi alte ţări, iar pentru mine acest lucru este complet evident şi clar.
Reznikov a respins, de asemenea, sugestiile că forţele speciale ale NATO operau în interiorul Ucrainei.
UPDATE 17:00 - Africa de Sud - mandatul de arestare al lui Putin este o chestiune în lucru pentru summitul BRICS
Africa de Sud a declarat miercuri că un mandat internaţional de arestare pentru preşedintele rus Vladimir Putin din cauza războiului din Ucraina este o chestiune „cheie în lucru” înainte de un summit BRICS din luna august.
Pretoria, care are legături strânse cu Moscova, se confruntă cu o dilemă diplomatică de când Curtea Penală Internaţională (ICC) a emis un mandat de arestare împotriva lui Putin în martie 2023.
Preşedintele rus urmează să participe la un summit la care vor participa Brazilia, Rusia , India, China şi Africa de Sud.
Dar naţiunea gazdă, Africa de Sud, este membră a Curţii Penale Internaţionale şi ar fi de aşteptat ca autorităţile sud-africane să-l aresteze pe Putin de îndată ce va păşi în ţară.
„Toţi şefii de stat ar fi de aşteptat să participe la summit. Dar acum avem o chestiune în lucru sub forma acestui mandat ICC”, a declarat AFP Vincent Magwenya, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Cyril Ramaphosa, într-un briefing de presă miercuri.
„Ceea ce dictează asta este că vor exista angajamente suplimentare, în ceea ce priveşte modul în care acestea vor fi gestionate şi acele angajamente sunt în curs. Odată ce acestea au fost încheiate, se vor face anunţurile necesare.”
Mandatul Curţii Penale Internaţionale împotriva lui Putin provine din acuzaţiile conform cărora Rusia a deportat ilegal copii ucraineni.
Rusia nu recunoaşte Curtea Internaţională şi, deşi Kremlinul a descris-o ca fiind „revoltatoare şi inacceptabilă”, a mai spus că „orice decizii de acest fel sunt nule şi neavenite pentru Federaţia Rusă din punct de vedere al legii”.
UPDATE 16:00 - Autorităţile ruse din Crimeea anexată şi oraşul Sevastopol au anulat paradele militare tradiţionale pentru a sărbători Ziua Victoriei. Sunt invocate motive de securitate
Serghei Aksyonov a postat pe Telegram că nu vor exista parade sau marşuri pentru a marca Ziua Muncii de 1 mai sau Ziua Victoriei pe 9 mai care sărbătoreşte victoria sovietică asupra Germaniei naziste.
Ziua Victoriei este sărbătorită în toată Rusia şi a devenit esenţială pentru ideea lui Vladimir Putin despre identitatea rusă.
Aksyonov a scris: Autorităţile locale îi vor vizita pe veterani şi îi vor felicita de Ziua Victoriei.
Comentariile sale au fost în contradicţie cu cele făcute de guvernatorul Sevastopolului, instalat de Rusia, Mihail Razvozhayev, care a scris pe Telegram că parada militară din 9 mai nu a fost anulată:
Decizia de a anula parada militară din 9 mai la Sevastopol nu a fost luată deocamdată. Acum au loc consultări cu Ministerul Apărării, decizia de a organiza Parada la Sevastopol este apanajul departamentului militar.
UPDATE 15:00 - Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut apel la comunitatea internaţională să acţioneze
Zelenski a făcut apel la comunitatea internaţională după ce au fost publicate clipuri pe reţelele de socializare care păreau să arate soldaţi ucraineni decapitaţi de forţele ruse.
Acesta nu este un accident. Acesta nu este un episod. Aşa a fost cazul în Bucha. De mii de ori. Toată lumea trebuie să reacţioneze. Fiecare lider.
UPDATE 14:00 -Kremlinul susţine că videoclipul cu decapitarea este „îngrozitor”
Kremlinul a descris ca fiind„îngrozitor” videoclipul cu soldaţii ruşi care decapitau un prizonier de război ucrainean întins la pământ.
Autenticitatea videoclipului trebuia verificată, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov . El a adăugat:
Ar putea fi un pretext pentru a verifica dacă acest lucru este adevărat sau nu, dacă s-a întâmplat şi dacă s-a întâmplat, unde şi de către cine.
Clipul, care a circulat pe canalele de socializare, arată un membru al armatei ruse folosind un cuţit pentru a tăia capul soldatului. Nu este clar când şi unde a fost filmat videoclipul. Ar fi fost filmat vara trecută, judecând după frunzişul verde din fundal, transmite The Guardian.
Un al doilea videoclip pare să arate cadavrele decapitate ale a doi militari ucraineni întinşi lângă un vehicul militar distrus. O voce spune: „I-au ucis. Cineva a venit la ei. S-au apropiat de ei şi le-au tăiat capetele”.
UPDATE 13:25 Doi morţi şi nouă răniţi în urma atacurilor Rusiei asupra a nouă regiuni ucrainene în ultimele 24 de ore
UPDATE 11:40 Un document furnizat de către SUA susţine că Serbia a fost de acord să furnizeze arme Ucrainei
Serbia a fost de acord să furnizeze Ucrainei ajutor letal sau l-a trimis deja, potrivit unui presupus document secret al Pentagonului despre care se spune că ar fi fost divulgat, a relatat Reuters, miercuri.
Documentul, intitulat „Europe|Response to Ongoing Russia-Ukraine Conflict” (Europa|Răspuns la conflictul actual dintre Rusia şi Ucraina), ar fi enumerat „poziţiile evaluate” a 38 de state europene ca răspuns la cererile de ajutor militar ale Ucrainei.
UPDATE 11:20 Documente: Serbia a fost de acord să furnizeze arme Ucrainei
Serbia a fost de acord să furnizeze arme Ucrainei, potrivit unor documente americane clasificate care au apărut în spaţiul public.
Serbia, o ţară candidată UE, a refuzat să impună sancţiuni Rusiei din cauza războiului din Ucraina, dar a fost de acord să furnizeze arme Kievului. Este posibil ca unele arme să fi fost livrate deja, arată documentul aparent clasificat al Pentagonului care analizează răspunsurile ţărilor europene la solicitările de sprijin militar ale Ucrainei.
Documentul a mai dezvăluit că Serbia a refuzat să asigure antrenamentul militar pe care l-a cerut Ucraina, dar s-a angajat să trimită echipament militar, potrivit Reuters.
Documentul a fost datat 2 martie şi marcat „Secret".
Autenticitatea documentului nu poate fi verificată din surse independente, iar părţile implicate nu au comentat informaţiile.
UPDATE 10:00 Statul Major General raportează că Rusia a pierdut 180.050 de soldaţi în Ucraina
UPDATE 08:00 Kremlinul va folosi instrumente digitale pentru "a lua măsuri drastice împotriva ruşilor care se sustrag de la încorporare"
Duma de Stat a Rusiei a adoptat, pe 11 aprilie, un proiect de lege pentru crearea unui registru digital unificat al ruşilor eligibili pentru serviciul militar, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (The Institute for the Study of War).
UPDATE 05:30 Ucraina respinge 72 de atacuri ruseşti
Trupele ruse îşi concentrează eforturile ofensive în Lyman, Bakhmut, Avdiivka şi Marinka în regiunea Doneţk, a declarat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei. În total, 72 de atacuri au fost respinse în ultimele 12 ore.
UPDATE 04:00 Joe Biden consideră "total ilegală" deţinerea unui jurnalist american în Rusia
Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a denunţat, marţi, deţinerea "total ilegală" a jurnalistului american Evan Gershkovich în Rusia, precizând că urmează să discute cu familia reporterului publicaţiei The Wall Street Journal, care este acuzat de spionaj.
UPDATE 03:00 Armata ucraineană distruge echipamente ruseşti în sudul Ucrainei.
Batalionul de artilerie al Ucrainei a ucis 35 de militari ruşi şi au distrus trei drone de recunoaştere, un tun antiaerian, un vehicul blindat de luptă şi un lansator de rachete multiplu Grad.
UPDATE 02:36 Blinken şi Austin susţin că oficialii americani tratează cu seriozitatea scurgerea informaţiilor clasificate
UPDATE 02:33 Documente declasificate: Franţa şi Statele Unite au trimis trupe speciale în Ucraina
Mai multe naţiuni occidentale au trimis membri ai forţelor speciale pe teritoriul Ucrainei, pentru a ajuta armata ucraineană în respingerea invaziei militare ruse, arată un document secret american publicat în mod neautorizat.
UPDATE 02:24 Este oficial război NATO-Rusia? Forţele speciale britanice SAS au fost prezente în Ucraina
Documentele scurse de la Pentagon atestă că un număr de 50 de militari din forţele speciale britanice au activat în Ucraina, în februarie şi martie 2023.
UPDATE 01:00 Rusia efectuează lansarea de probă a rachetei balistice intercontinentale
Rusia testează celebra rachetă balistică intercontinentală, cea cu care se laudă mereu la parade. Se pare că racheta a fost lansată din complexul de lansare Kapustin Yar din regiunea de sud a Rusiei, Astrahan şi a lovit o ţintă într-un teren de antrenament din Kazahstan, a informat presa rusă de stat.
UPDATE 00:00 SUA nu confirmă dacă Egiptul furnizează rachete Rusiei pentru bombardarea Ucrainei
Casa Albă spune că nu are niciun indiciu că Egiptul a furnizat Rusiei rachete şi alte arme letale pentru „războiul său împotriva Ucrainei”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe