Războiul din Ucraina. Trei morţi şi 52 de răniţi în urma unui atac cu bombe ghidate al ruşilor în oraşul ucrainean Harkiv. Zelenski cere mai mult ajutor pentru a face face faţă ameninţării tot mai mari a ruşilor

Bombe ghidate ruseşti au distrus sâmbătă o clădire de apartamente din al doilea oraş ca mărime din Ucraina, omorând trei persoane, rănind 52 şi determinându-l pe preşedintele Volodimir Zelenski să solicite mai mult ajutor pentru a face faţă ameninţării tot mai mari a ruşilor, scrie Reuters.

1379 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina. Trei morţi şi 52 de răniţi în urma unui atac cu bombe ghidate al ruşilor în oraşul ucrainean Harkiv. Zelenski cere mai mult ajutor pentru a face face faţă ameninţării tot mai mari a ruşilor

Foto: Mediafax Foto

Imaginile postate online au arătat părţi ale clădirii de apartamente cu cinci etaje în ruine, cu ferestre sparte, balcoane distruse şi moloz împrăştiat în jurul unui crater pe sol.

Procurorii din regiunea Harkiv, în estul Ucrainei, au evaluat bilanţul victimelor la trei morţi şi 52 de răniţi în atacul de la mijlocul după-amiezii, inclusiv trei copii răniţi. Guvernatorul regional Oleh Syniehubov a declarat că patru dintre cei răniţi sunt în stare gravă.

„Această teroare rusească prin bombe ghidate trebuie şi poate fi oprită”, a scris Zelenski pe Telegram.

„Avem nevoie de decizii ferme din partea partenerilor noştri pentru a ne permite să oprim teroriştii ruşi şi aviaţia militară rusă chiar acolo unde se află”.

Mai târziu, în discursul său video nocturn, Zelenski a declarat că forţele ruse au folosit peste 2.400 de bombe ghidate asupra ţintelor ucrainene numai în luna iunie, dintre care aproximativ 700 au vizat Harkov.

El a declarat că, după ce Congresul SUA a aprobat cu întârziere un pachet de ajutor important în aprilie, aprovizionarea cu arme a Ucrainei a redus devastarea şi frecvenţa atacurilor cu rachete şi că acelaşi lucru trebuie făcut acum pentru a respinge aceste bombe.

„Reducerea semnificativă a terorii rachetelor ruseşti împotriva Harkovului şi a regiunii dovedeşte că este absolut posibil să ne protejăm oraşele şi comunităţile de bombele ruseşti”, a spus el.

Ucraina, a spus el, are nevoie de pachetele de ajutor militar promise „fără întârziere, astfel încât acordurile la care am ajuns cu preşedintele (american) Biden să poată fi realizate”.

Ucraina şi SUA au semnat luna aceasta un acord bilateral de securitate cu o durată de 10 ani, menit să consolideze apărarea Ucrainei împotriva Rusiei şi să apropie Ucraina de aderarea la NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici