- Home
- Externe
- (13.08.2022, 13:06)
- Iulian Moşneagu , Alexandru Stan ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 171. Atac asupra oraşului Krematorsk / Tranzitul de petrol rusesc prin Ucraina revine la normal / Rusia intră în recesiune, dar ameninţă SUA că declararea sa ca "stat ce sponsorizează terorismul" este un punct fără întoarcere / Două nave cu cereale au plecat spre Turcia
- Armata ucraineană a declarat că artileria sa a lovit vineri un depozit de muniţii ruseşti în apropierea unui pod cheie din sudul ţării şi a adăugat că are acum capacitatea de a ataca aproape toate liniile de aprovizionare ale Moscovei în regiunea ocupată.
- Compania cehă de tranzit petrolier Mero a declarat că livrările de petrol rusesc prin ramura sudică a conductei Druzhba au revenit la normal după o suspendare de opt zile din cauza sancţiunilor.
- Aproximativ 27% din teritoriul Ucrainei va trebui curăţat de mine şi explozibili, potrivit ultimelor estimări ale ministerului ecologiei, la aproape şase luni de când Rusia a început invazia şi bombardamentele asupra vecinului său.
- Kremlin: Recunoaşterea Rusiei ca stat sponsor al terorismului este un „punct fără întoarcere”
- Ameninţarea rusă cu rachete asupra instalaţiilor militare şi a infrastructurii critice de pe teritoriul Ucrainei persistă
Urmărește
8437 afișări
Sursa Foto - Hepta
UPDATE 22:00 Moscova a preluat controlul asupra lui Pisky
Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele armate ale Moscovei au preluat controlul asupra Pisky, un centru de la periferia oraşului Doneţk, capitala provinciei pe care separatiştii pro-Moscova o controlează din 2014. Totodată, armata ucraineană a raportat că soldaţii săi au împiedicat o înaintare nocturnă către oraşele mai mici Avdiivka şi Bakhmut. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, a adăugat că atacurile ruseşti în apropiere de Kramatorsk, la 120 de kilometri nord de oraşul Doneţk, au distrus un lansator de rachete multiple şi muniţie furnizat de SUA. Autorităţile ucrainene nu au recunoscut nicio pierdere militară, dar au spus că rachetele ruseşti au distrus 20 de clădiri rezidenţiale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
UPDATE 21:00 Lupte puternice într-un sat din estul Ucrainei
UPDATE 20:00 O explozie puternică a zguduit Mariupolul
O explozie puternică a fost înregistrată în această după-amiază la Mariupol, un oraş ucrainean ocupat de forţele ruse. „Explozie puternică la Mariupol! La ora 15.40, o explozie puternică a zguduit a ocupat Mariupolul. Întregul oraş a simţit-o. Detalii vom oferi mai târziu", a scris Consiliul Local Mariupol pe Telegram, citat de Ukrinform . Supus unui asediu sângeros înainte de ocupaţie, Mariupol este acum un oraş semi-nelocuit şi în mare măsură distrus, lipsit de apă, gaz şi electricitate, subliniază Ukrinform. Se estimează că 22.000 de locuitori au pierit în asediu.
UPDATE 19:00 Ruşii îşi fac rău singuri pe front
UPDATE 18:00 Explozie la Melitopol
UPDATE 17:00 Blinken, îngrijorat de acuzaţiile pro-ruse la adresa străinilor
Statele Unite îşi exprimă îngrijorarea cu privire la rapoartele privind acuzarea prizonierilor de război britanici, suedezi şi croaţi de către „autorităţile ilegitime pro-ruse din estul Ucrainei”, a scris secretarul de stat Antony Blinken pe Twitter: „Suntem îngrijoraţi de ştirile despre cetăţenii britanici, suedezi şi croaţi inculpaţi de autorităţile ilegitime din estul Ucrainei. Rusia şi susţinătorii săi au obligaţia de a respecta legile internaţionale umanitare, inclusiv drepturile şi protecţia prizonierilor de război”.
UPDATE 16:00 Două nave cu cereale pleacă spre Turcia
Două nave încărcate cu seminţe de floarea soarelui şi porumb au plecat astăzi din Ucraina spre Turcia, a anunţat Ministerul turc al Apărării, potrivit presei internaţionale. Nava Fulmar, sub pavilion Barbadian, care transportă 12.000 de tone de porumb, a părăsit portul Chornomorsk către Iskenderun. Cealaltă navă, Thoe, care arborează pavilionul Insulelor Marshall, a părăsit acelaşi port cu 3.000 de tone de seminţe de floarea soarelui, cu destinaţia Tekirdag, în nord-vestul Turciei.
UPDATE 15:30 Kiev, 5 civili ucişi în bombardamentul rusesc asupra Doneţk
Bombardele ruseşti asupra regiunii Doneţk au provocat moartea a 5 civili şi rănirea altor 35. Guvernatorul zonei Oblast, aflate încă sub control ucrainean, Pavlo Kirilenko, relatează despre asta pe Telegram.
UPDATE 15:10 Kievul acuză ruşii că blochează accesul la medicamente
Ministrul ucrainean al sănătăţii a acuzat autorităţile ruse că au comis o crimă împotriva umanităţii prin blocarea accesului la medicamente la preţuri accesibile în zonele pe care forţele sale le-au ocupat de când au invadat ţara, în urmă cu 5 luni şi jumătate. Într-un interviu acordat Associated Press, ministrul ucrainean al sănătăţii, Viktor Liashko a declarat că autorităţile ruse au blocat în mod repetat eforturile de a furniza medicamente subvenţionate de stat oamenilor din oraşele şi satele ocupate.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că a înregistrat 445 de atacuri asupra spitalelor ucrainene şi a altor instituţii de sănătate, începând cu 11 august, care au rezultat direct în 86 de morţi şi 105 de răniţi. Liashko a spus că numărul mult mai mare de morţi produs din cauza drumurilor şi podurilor avariate care întârzie ambulanţele „nu poate fi calculat”.
UPDATE 15:00 Care sunt pierderile Rusiei în război, potrivit Ucrainei
UPDATE 13:00 - Rusia intră într-o recesiune îndelungată
Economia Rusiei s-a contractat cu patru procente în al doilea trimestru anul acesta, comparativ cu acelaşi trimestru din 2021, anunţă agenţia federală de statistică a Rusiei (ROSSTAT).
În perioada aprilie-iunie, produsul intern brut al Rusiei a reprezentat 96% din nivelul atins în aceeaşi perioadă a anului 2021, potrivit estimărilor preliminare ale ROSSTAT.
Sunt primele date complete privind evoluţia trimestrială, publicate de la începutul invaziei ruse în Ucraina.
După ce PIB-ul Rusiei a crescut cu 3,5% în primul trimestru al anului curent, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, acum Federaţia intră într-o lungă perioadă de recesiune.
O bună bucată din contracţia economiei este o consecinţă a sancţiunilor occidentale, care au vizat în special sectoarele energetice şi bancare ale Rusiei.
Alte sancţiuni ar putea fi însă adoptate până la finalul lui 2022, pentru a determina Kremlinul să oprească agresiunea armată împotriva Ucrainei.
UPDATE 12:00 - Ucraina a doborât un avion rusesc Su-25
În ultimele 24 de ore, armata ucraineană a distrus şi patru drone ruseşti Orlan-10 în estul Ucrainei.
Potrivit Statului Major al Ucrainei, Rusia a pierdut 233 de avioane şi 779 de drone de la începerea invaziei din 24 februarie.
UPDATE 11:00 - Ameninţarea rusă cu rachete asupra instalaţiilor militare şi a infrastructurii critice de pe teritoriul Ucrainei persistă
Marina militară rusă menţine în stare de luptă două nave purtătoare de rachete de croazieră în Marea Neagră şi în Marea Azov.
Forţele angrenate de Moscova în războiul din Ucraina continuă să efectueze misiun de recunoaştere aeriană cu drone.
UPDATE 10:00 - Kremlin: Recunoaşterea Rusiei ca stat sponsor al terorismului este un „punct fără întoarcere”
Diplomatul rus Alexander Darchiev a declarat presei ruse controlate de stat că recunoaşterea Rusiei ca stat sponsor al terorismului ar duce la „cele mai grave daune colaterale la relaţiile diplomatice bilaterale ruso-americane”, adăugând că Rusia ar putea întrerupe relaţiile diplomatice. cu SUA
UPDATE 09:00 Exploziile din Crimeea au afectat semnificativ marina rusă
Exploziile din această săptămână la un aerodrom operat de Rusia în Crimeea au „degradat semnificativ” flota rusă din Marea Neagră, susţine Ministerul britanic al Apărării, citat de BBC.
Baza Saki, situată în vestul Crimeei, aflată sub control rusesc, a fost zguduită marţi de o serie de explozii care au provocat moartea unei persoane.
Deflagraţiile au dus la pierderea a opt avioane de luptă ruseşti, a precizat Ministerul Apărării din Marea Britanie.
Ucraina nu a revendicat responsabilitatea, dar imaginile din satelit sugerează posibilitatea unui atac ţintit.
UPDATE 08:00 Zelenski: UE nu ar trebui să fie un "supermarket" pentru ruşii bogaţi
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat vineri un nou apel către statele Uniunii Europene să interzică vizele pentru cetăţenii ruşi, pentru a evita ca blocul să devină un "supermarket" deschis oricui are mijloacele necesare pentru a intra.
"Trebuie să existe garanţii că ucigaşii ruşi sau complicii terorii de stat nu folosesc vizele Schengen", a declarat Zelenski într-un discurs nocturn, referindu-se la vizele care îi acordă titularului acces în spaţiul Schengen fără frontiere, care se întinde pe teritoriul mai multor state UE, informează Reuters.
Tranzitul de petrol rusesc suspendat prin Ucraina revine la normal
Operatorul de conducte petroliere ruseşti Transneft a declarat marţi că livrările către Republica Cehă, Ungaria şi Slovacia prin Ucraina au fost întrerupte pe 4 august.
Transneft a declarat că sancţiunile aplicate Rusiei în urma invaziei Ucrainei au împiedicat-o să plătească taxele de tranzit către Ucraina, care, ca urmare, a oprit transportul de petrol.
Aproape o treime din Ucraina trebuie să fie curăţată de mine şi explozibili
Până în prezent, autorităţile ucrainene au curăţat peste 620 de kilometri pătraţi de terenuri care erau pline de mii de dispozitive explozive, inclusiv 2.000 de bombe lansate din aer.
Aproape 300.000 de kilometri pătraţi sunt încă considerate "contaminate", potrivit datelor publicate de serviciile de urgenţă din Ucraina. A face această zonă sigură ar putea dura un deceniu, a declarat guvernul.
Un atac rusesc a ucis doi civili în oraşul ucrainean Kramatorsk
Un bombardament rusesc a ucis doi civili şi a rănit alţi 13 în oraşul ucrainean Kramatorsk, ultimul oraş important aflat sub control ucrainean în estul regiunii Doneţk.
"Un nou atac asupra Kramatorsk ... doi civili morţi şi 13 răniţi", a declarat guvernatorul regional Pavlo Kyrylenko. "Bombardamentul a avariat cel puţin 20 de clădiri şi a izbucnit un incendiu".
Oficial militar: Ucraina poate lovi "aproape toate" liniile de aprovizionare ruseşti din sudul ocupat
Armata ucraineană a declarat că artileria sa a lovit vineri un depozit de muniţii ruseşti în apropierea unui pod cheie din sudul ţării şi a adăugat că are acum capacitatea de a ataca aproape toate liniile de aprovizionare ale Moscovei în regiunea ocupată.
Armata a declarat că atacul a ucis 11 soldaţi ruşi în depozitul din satul Vesele, la aproximativ 130 km în jos pe vastul râu Nipru, de la centrala nucleară Zaporizhzhia, ocupată de Rusia.
Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al comandamentului militar de sud al Ucrainei, a declarat că Ucraina are aproape toate rutele de aprovizionare din sudul Rusiei sub "control de foc", ceea ce înseamnă că Ucraina este capabilă să le lovească cu arme de distanţă în voie.
"Forţele noastre controlează situaţia din sud, în ciuda faptului că inamicul încearcă să aducă rezerve, chiar dacă aproape toate arterele lor de transport şi logistice au fost lovite sau se află sub controlul nostru de foc", a adăugat ea într-o emisiune naţională.
Rezumatul zilei 170 de război
- Preşedintele Ucrainei a vorbit cu Papa Francisc
- Un transport de cereale din Ucraina urmează să fie încărcat pentru a fi livrat în Etiopia în cursul zilei de vineri, în timp ce alte două nave de export ar fi părăsit porturile ucrainene
- Trupele ruseşti au bombardat din nou oraşul Marhaneţ din regiunea Dnipropetrovsk
- Armata ucraineană lichidează încă un depozit de muniţie rusească în regiunea Herson
- Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a cerut joi oficialilor guvernamentali să nu mai vorbească cu reporterii despre tacticile militare ale Kievului împotriva Rusiei
- Moscova spune că există risc de catastrofă radioactivă în orice moment
- Autorităţile pro-ruse care controlează o parte din regiunea ucraineană Zaporojie sunt gata să-l primească pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi o misiune din partea Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), pentru a verifica condiţiile centralei nucleare de la Zaporojie
- Guvernul de la Kiev intenţionează să evacueze aproximativ 220.000 din cei aproximativ 350.000 de oameni, inclusiv 52.000 de copii, din regiunea Doneţk
- Cadavrele a 522 de militari care figurau pe listele persoanelor dispărute au fost returnate în Ucraina
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Războiul din Ucraina, ziua 170. Zelenski a discutat cu Papa Francisc / Continuă atacurile. Mai mulţi civili au fost ucişi / Situaţia centralei nucleare de la Zaporojie ţine o lume întreagă cu sufletul la gură / Moscova: există risc de catastrofă radioactivă în orice moment / Atac aerian asupra oraşului Nikopol
Citește și: Rusia a distrus un radar de fabricaţie americană şi a doborât rachete HIMARS, în estul Ucrainei
Citește și: Zelenski a vorbit cu Papa Francisc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban