- Home
- Externe
- (23.08.2024, 22:44)
- Bianca Popa
Războiul din Ucraina, ziua 912. Zelenski: Respingem treptat armata rusă din regiunea Harkov / Medvedev şi-a ieşit din minţi: Ucraina va fi distrusă ca Sodoma şi Gomora / Rusia pregăteşte un răspuns teribil după episodul Kursk / Risc de pană de curent la centrala de la Zaporojie / Modi i-a comemorat pe copiii ucişi de ruşi / Noi sancţiuni americane
- Prim-ministrul indian Modi vizitează Kievul pentru discuţii cu Zelenski.
- Kamala Harris spune că va fi alături de Ucraina şi aliaţii NATO.
- SUA urmează să anunţe un pachet de ajutoare militare de 125 de milioane de dolari pentru Ucraina.
- Ungaria face apel la încetarea focului în contextul incursiunii Ucrainei în regiunea Kursk.
- Zelenski cere aprobarea strategiei pentru politica veteranilor.
Urmărește
10365 afișări
Războiul din Ucraina, ziua 912. SUA urmează să anunţe un pachet de ajutoare militare de 125 de milioane de dolari pentru Ucraina / Ungaria face apel la încetarea focului în contextul incursiunii Ucrainei în regiunea Kursk
UPDATE Norvegia va finanţa producţia de proiectile de artilerie la standarde NATO în Ucraina
Guvernul norvegian va furniza Kievului tehnologia sa de apărare şi va finanţa producţia de obuze de 155 de milimetri dezvoltate de Nammo în Ucraina.
De la începutul invaziei Rusiei, Ucraina a făcut o trecere de amploare la artileria de 155 mm standard NATO, deoarece partenerii Kievului aveau în stoc puţine obuze de calibru sovietic - 122 mm şi 152 mm.
Premierul norvegian Jonas Gahr Store a declarat că Ucraina are o mare nevoie de muniţie de artilerie pentru a contracara agresiunea rusă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. A început ceremonia de învestire a lui Trump. Donald Trump a depus jurământul: Epoca de Aur a Americii începe acum
-
Trump anunţă primele măsuri: Stare de urgenţă energetică naţională în SUA / Tarife şi impozite pentru ţările străine / Cartelurile desemnate drept organizaţii teroriste străine
-
Trump în primul discurs: „Am fost salvat de Dumnezeu pentru a face America măreaţă din nou"
-
De ce SUA nu pot „părăsi” Europa. Securitatea Statelor Unite depinde de bazele şi capabilităţile americane antirachetă din continentul european. România, un stat cheie
Prin urmare, producătorul de muniţie Nammo a semnat un acord, care permite producţia sub licenţă de obuze de artilerie de 155 mm în Ucraina. Ca urmare, trupele ucrainene vor primi muniţie mai rapid.
UPDATE Biden anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina
Preşedintele american Joe Biden a vorbit vineri cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a anunţat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, potrivit declaraţiilor venite de la Casa Albă, scrie Reuters.
UPDATE Zelenski: Respingem treptat armata rusă din regiunea Harkov
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a discutat despre luptele din regiunea Harkov cu comandantul suprem al forţelor armate ucrainene Oleksandr Sîrski.
„Aş dori, de asemenea, să mulţumesc astăzi Harkovului - este Ziua Harkovului. Un oraş cu adevărat eroic, un oraş al oamenilor şi al vieţii. De la începutul lunii mai, forţele noastre au reuşit să respingă încercarea Rusiei de a ataca Harkovul, de a rupe acest oraş şi întreaga regiune Harkov. Am vorbit cu comandantul suprem Sîrski, în special despre luptele din regiunea Harkov. Noi respingem armata rusă. Pas cu pas”, a declarat Zelenski.
El a subliniat că invadatorii ruşi nu vor subjuga.
„Le mulţumesc tuturor celor care protejează viaţa în Ucraina, care protejează Harkovul nostru şi toate celelalte oraşe şi sate ale statului nostru. Şi vom face totul pentru a restabili securitatea reală”, a adăugat Zelenski.
UPDATE Comisia Europeană nu vede „niciun motiv de îngrijorare” cu privire la interzicerea livrărilor de petrol ale Lukoil către Ungaria şi Slovacia
Comisia Europeană a examinat situaţia livrărilor de petrol ale companiei ruse Lukoil către Ungaria şi Slovacia şi nu a găsit „niciun motiv de îngrijorare”, a relatat Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL).
În iunie, Kievul a impus sancţiuni care blochează Lukoil, una dintre cele mai mari companii petroliere din Rusia, să tranziteze ţiţei prin oleoductul Drujba, care trece prin teritoriul ucrainean.
Măsura urmăreşte să taie una dintre sursele de venit ale Kremlinului, utilizată pentru a-şi finanţa războiul împotriva Ucrainei. Interdicţia Kievului nu se aplică celorlalţi exportatori de petrol rusesc care încă folosesc conducta.
Ungaria şi Slovacia au fost printre ţările care au criticat decizia Kievului, deoarece primesc petrol rusesc prin conducta Drujba.
Comisarul european pentru comerţ, Valdis Dombrovskis, a declarat pentru RFE/RL că Comisia Europeană a examinat informaţii din toate părţile, inclusiv Ungaria, Slovacia, Ucraina şi Croaţia, care s-a oferit să transporte petrol prin teritoriul său atunci când Kievul a blocat tranzitul Lukoil.
„Livrările de ţiţei prin conducta Druzhba continuă, iar în prezent nu există nicio problemă cu siguranţa acestora”, a declarat Dombrovskis.
UPDATE Un val de sancţiuni americane împotriva sprijinului militar pentru Moscova
SUA au impus sancţiuni asupra a peste 400 de entităţi şi persoane pentru sprijinirea efortului de război al Rusiei în Ucraina, inclusiv companii chineze despre care Washingtonul crede că ajută Moscova să evite sancţiunile occidentale şi să-şi construiască armata. Acest lucru a fost anunţat de Departamentul de Stat al SUA.
UPDATE Zelenski: India sprijină integritatea teritorială a Ucrainei
„India sprijină suveranitatea naţională şi integritatea teritorială a Ucrainei. Şi acest lucru este crucial pentru că toată lumea din lume trebuie să respecte în mod egal Carta ONU”. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat acest lucru astăzi folosind platforma X. „Astăzi am ajuns la un acord asupra a patru documente între Ucraina şi India, care privesc domeniul medical, cooperarea agricolă, relaţiile umanitare şi cultură”, a raportat ulterior liderul ucrainean. „După vizită, am convenit şi asupra unei declaraţii comune care să se concentreze pe dezvoltarea unui parteneriat strategic, a comerţului bilateral şi a cooperării tehnico-militare continue”.
UPDATE Modi: nu suntem neutri, suntem pentru pace
„Din prima zi nu am fost neutri. Am luat atitudine şi suntem ferm în favoarea păcii”, i-a precizat premierul indian Narendra Modi preşedintelui ucrainean Zelenski, în timpul întâlnirii de la Kiev. Presa indiană a relatat acest lucru.
UPDATE Raidurile ruseşti ucid 8 civili în patru regiuni
Atacurile ruseşti au ucis opt civili în patru regiuni din estul şi sudul Ucrainei. Potrivit autorităţilor locale, două persoane au murit într-un atac în regiunea de frontieră Sumi (nord-est), vizavi de regiunea Kursk din Rusia, unde Ucraina desfăşoară de câţiva ani o ofensivă la o amploare fără precedent. Patru civili au fost, de asemenea, răniţi în aceeaşi regiune, a declarat poliţia ucraineană pe site-ul propriu. Puţin mai la est, doi civili au murit într-o localitate din regiunea Harkov, a anunţat guvernatorul Oleg Sinegoubov pe Telegram. Un alt cadavru a fost „extras din moloz”, a spus el în aceeaşi zi, referindu-se la un atac la începutul săptămânii într-o altă locaţie. „Pe 22 august, la numărul victimelor ruşilor din regiunea Doneţk s-au adăugat un mort şi opt răniţi”, a declarat Vadim Filacine, şeful regiunii Doneţk, unde trupele ruse avansează constant de luni de zile. În cele din urmă, Oleksandre Prokoudine, şeful regiunii Herson (sud), a anunţat că „două persoane au murit şi alte cinci au fost rănite” în urma atacurilor aeriene asupra oraşului Herson şi a zonei înconjurătoare. Atacurile au afectat şi „cinci clădiri” din „zone rezidenţiale”.
UPDATE Kievul a recâştigat teren în regiunea Harkov
Forţele ucrainene spun că au recâştigat teren în regiunea de est Harkov, unde Rusia a lansat o ofensivă majoră în primăvară. Brigada 3 de asalt ucraineană a declarat într-un comunicat că forţele sale au avansat aproximativ doi kilometri pătraţi în acea zonă. Nu este clar când a fost lansat atacul, amploarea acestuia şi zona ofensivei.
UPDATE Moscova: Kievul a pierdut peste 5.100 de militari la Kursk
Pierderile totale ale forţelor armate ucrainene în timpul luptelor din regiunea rusă Kursk s-au ridicat la 5.137 de militari şi 69 de tancuri. Acest lucru a fost raportat de Ministerul rus al Apărării, informaţie preluată de Tass.
UPDATE Zelensi şi Modi comemorează copiii ucişi de ruşi
„Astăzi, la Kiev, prim-ministrul Narendra Modi şi cu mine am onorat memoria copiilor ale căror vieţi au fost spulberate de agresiunea rusă. Copiii din fiecare ţară merită să trăiască în siguranţă. Trebuie să facem acest lucru posibil”. Preşedintele ucrainean Zelenski a scris acest lucru pe reţelele de socializare.
UPDATE Putin a vorbit cu premierul armean Paşinian
Preşedintele rus Vladimir Putin a avut o conversaţie telefonică cu premierul armean Nikol Paşinian, a spus Kremlinul într-un comunicat. Mai mult, Moscova a confirmat „pregătirea părţii ruse de a continua să ofere asistenţă Armeniei şi Azerbaidjanului în elaborarea unui tratat de pace, în promovarea procesului de delimitare şi demarcare a frontierelor, precum şi în deblocarea logisticii şi a legăturilor de transport”.
UPDATE Energoatom: Risc de situaţie de urgenţă
„Deteriorarea centralei nucleare de la Zaporojie se înrăutăţeşte”, iar amplasamentul „este din nou în pragul penei de curent”, este alarma trasă astăzi de agenţia ucraineană de energie atomică Energoatom. Bombardamentul rusesc a afectat ieri linia externă (Ferrosplavna OHL-330kV) care a furnizat energie electrică centralei, se scrie într-o notă. Centrala electrică este acum conectată la reţeaua electrică printr-o singură linie (Dniprovska de 750 kV). „Dacă acesta este deteriorată, va exista o situaţie de urgenţă din cauza pierderii de energie externă a pompelor care răcesc miezul reactorului şi bazinele de combustibil”.
UPDATE Rusia, mesaj pentru SUA: Nu vom permite nicio zonă tampon
Rusia nu va permite forţelor armate ucrainene să creeze „o zonă tampon” pe teritoriul său. Acest lucru a spus ambasadorul Moscovei la Washington, Anatoli Antonov, răspunzând declaraţiilor purtătorului de cuvânt adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh. „Acest lucru este imposibil, nu va exista nicio zonă tampon pe teritoriul Rusiei", a spus Antonov, citat de Tass.
UPDATE Moscova: Încercarea de atac de la Kiev asupra centralei electrice de la Kursk este terorism nuclear
Încercarea regimului de la Kiev de a ataca centrala nucleară de la Kursk cu o dronă kamikaze este un „act de terorism nuclear şi necesită un răspuns imediat din partea Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe ruse, Maria Zaharova, pentru Tass.
UPDATE Ambasadorul Rusiei în SUA: Pedeapsă aspră pentru Kursk de la Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin „a luat o decizie” şi „toţi cei responsabili” de invazia ucraineană a regiunii Kursk „vor fi aspru pedepsiţi”. Acest lucru a fost declarat de ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov. Invadatorii „vor fi eliminaţi, nu respinşi, ci eliminaţi”, a adăugat Antonov, citat de Tass.
UPDATE Moscova: Kievul a încercat să atace centrala nucleară de la Kursk cu o dronă
Moscova susţine că „regimul de la Kiev” a încercat să atace centrala nucleară Kurchatov din regiunea Kursk cu o „dronă kamikaze şi să comită un act de terorism nuclear”, transmite agenţia Tass, adăugând că drona a fost doborâtă în apropierea centralei „de sistemele electronice de apărare ruseşti”. Potrivit agenţiei ruse, drona doborâtă a fost recuperată în apropierea depozitului de combustibil nuclear uzat.
UPDATE Kiev: 14 din 16 drone ruseşti doborâte în timpul nopţii, au fost lansate şi două rachete balistice
Forţele ruse au lansat 16 drone kamikaze peste Ucraina aseară, dintre care 14 au fost doborâte de apărarea antiaeriană a Kievului şi două nu şi-au atins obiectivele: Forţele aeriene ucrainene au anunţat acest lucru pe Telegram, adăugând că ruşii au atacat şi cu două Iskander-M. Rachete balistice /KN-23 din regiunea Voronej. Dronele distruse au fost interceptate în regiunile Cherkasi, Kirovohrad, Poltava şi Sumi. Forţele Aeriene precizează că urmele celor două drone ruseşti rămase s-au pierdut şi nu s-au primit informaţii cu privire la posibila distrugere a acestora.
UPDATE Mass-media: Prim-ministrul indian Modi a sosit la Kiev
Prim-ministrul indian Narendra Modi a sosit în această dimineaţă la Kiev, unde se va întâlni cu preşedintele Volodimir Zelenski: relatează Rbc-Ucraina. Vizita sa, prima a unui prim-ministru indian în Ucraina de când ţara a devenit independentă - în 1991, are loc la aproape şase săptămâni după călătoria sa la Moscova, care a stârnit critici din partea Statelor Unite şi a unora dintre aliaţii săi occidentali.
UPDATE Medvedev: Ucraina va fi distrusă ca Sodoma şi Gomora
„Ţara (n.r. - Ucraina) va fi distrusă ca Sodoma şi Gomora şi inevitabil vor cădea demonii. Iar pedeapsa nu va veni în viitorul îndepărtat, după trecerea în lumea cealaltă. Dimpotrivă, pedeapsa va fi pământesc, crud, dureros şi se va realiza în curând... Şi adevărata Biserică Ortodoxă din fostele meleaguri ucrainene va străluci în străvechea ei măreţie”, a scris pe Telegram vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, comentând decizia Parlamentulului Ucrainei, care marţi a interzis Bisericii Ortodoxe Ucrainene legătura cu Patriarhia Moscovei.
Prim-ministrul indian Modi vizitează Kievul pentru discuţii cu Zelenski
Prim-ministrul indian Narendra Modi a sosit la Kiev pe 23 august, marcând prima vizită a unui prim-ministru indian în Ucraina de la stabilirea relaţiilor diplomatice acum mai bine de trei decenii. Această vizită istorică subliniază angajamentul tot mai mare al Indiei faţă de Ucraina în contextul tensiunilor geopolitice în curs.
Sosirea lui Modi a fost confirmată de deputatul ucrainean Oleksiy Goncharenko şi a fost, de asemenea, documentată de căile ferate ucrainene, care au surprins prim-ministrul coborând din tren la Kiev. Vizita sa urmează unei călătorii recente la Moscova, unde a avut o întâlnire cu liderul rus Vladimir Putin. Această vizită la Moscova a inclus o îmbrăţişare publică controversată cu Putin, având loc la scurt timp după un atac rusesc asupra spitalului de copii Okhmatdyt din Kiev.
India, un aliat tradiţional al Rusiei, a menţinut legături economice şi diplomatice strânse cu Moscova, cu comerţul bilateral atingând niveluri record în 2023. Cu toate acestea, Modi a subliniat necesitatea dialogului şi diplomatiei în legătură cu conflictul din Ucraina. Într-o întâlnire din iunie în Italia cu preşedintele Volodimir Zelenski la un summit G7, Modi a reiterat sprijinul Indiei pentru o soluţie paşnică a conflictului.
India a cerut o soluţie diplomatică la război, în timp ce îşi creşte achiziţiile de petrol rusesc, în ciuda sancţiunilor occidentale şi presiunilor din partea SUA. Modi nu a participat la Summitul global pentru pace din Ucraina din iunie, iar reprezentantul Indiei a ales să nu semneze comunicatul comun.
În plus, Modi a fost printre puţinii lideri globali care l-au felicitat pe Putin pentru realegerea sa din martie, un vot criticat pentru lipsa de corectitudine şi transparenţă.
Kamala Harris spune că va fi alături de Ucraina şi aliaţii NATO
Statul Major al Ucrainei raportează pierderile militare ruseşti de la începutul invaziei
De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, pe 24 februarie 2022, Rusia a pierdut 605.330 de trupe, conform raportului Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, publicat pe 23 august. Această cifră include 1.119 victime ale forţelor ruseşti din ultimele 24 de ore.
Raportul detaliază, de asemenea, pierderile semnificative de echipamente ale Rusiei, incluzând 8.533 de tancuri, 16.599 de vehicule blindate de luptă, 23.329 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 17.307 sisteme de artilerie, 1.167 de sisteme de lansare multiplă de rachete, 932 de sisteme de apărare aeriană, 367 de avioane, 328 de elicoptere, 14.025 de drone, 28 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.
SBU acuză un preot de colaborare cu forţele ruseşti
Pe 22 august, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a acuzat în absenţă pe un preot din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei (UOC-MP) din Oblastul Luhansk ocupat de colaborare cu autorităţile de ocupaţie ale Rusiei. Preotul, care este şi bijutier, este acuzat că a ajutat forţele ruseşti prin furnizarea de obiecte valoroase pentru decorarea sediilor diecezane şi prin realizarea de insigne pentru forţele de ocupaţie şi Serviciul de Securitate al Rusiei (FSB).
Aceste acuzaţii reflectă tensiunile continue între Ucraina şi Patriarhia Moscovei, care este considerată un canal pentru propaganda Kremlinului. Unii clerici din această biserică au fost condamnaţi pentru asistenţa directă acordată trupelor ruseşti. Parlamentul ucrainean a adoptat recent un proiect de lege care interzice organizaţiile religioase cu legături cu Rusia, având ca scop ruperea conexiunilor între UOC-MP şi Biserica Ortodoxă Rusă. Această legislaţie a fost distorsionată de actori pro-Kremlin ca fiind o „interdicţie a creştinismului”.
Preotul acuzat şi-ar fi extins afacerea cu bijuterii în teritoriile ocupate, reînregistrând-o conform legislaţiei ruse şi plătind taxe către autorităţile de ocupaţie ruseşti. Acuzaţiile aduse sunt parte din eforturile mai ample ale Ucrainei de a aborda colaborarea cu forţele ruse în conflictul în curs.
SUA urmează să anunţe un pachet de ajutoare militare de 125 de milioane de dolari pentru Ucraina
SUA urmează să anunţe un nou pachet de ajutoare militare pentru Ucraina, în valoare de aproximativ 125 de milioane de dolari, conform unui raport al Associated Press din 22 august. Pachetul, care se aşteaptă să fie dezvăluit pe 23 august, va include o varietate de echipamente militare, cum ar fi rachete HIMARS, sisteme antitanc Javelin, sisteme contra-dronă şi contra-electronică, precum şi obuze de artilerie de calibru 155 mm şi 105 mm.
Acest nou ajutor face parte din sprijinul SUA sub autoritatea de retragere prezidenţială, care permite preşedintelui să furnizeze arme din stocurile existente ale SUA. Ajutorul vine după un pachet anterior de 125 de milioane de dolari, oferit pe 9 august, şi înainte de Ziua Independenţei Ucrainei, pe 24 august.
Din 1 iunie, SUA au permis Ucrainei să folosească arme furnizate de americani, inclusiv HIMARS, pentru a viza locaţii din Rusia, lângă Oblastul Harkov. Cu toate acestea, armele de lungă distanţă, precum ATACMS, rămân restricţionate. Sprijinul continuu reflectă angajamentul constant al SUA de a întări capacităţile de apărare ale Ucrainei în contextul conflictului în curs.
Atacurile ruseşti asupra regiunii Sumî provoacă moartea a 2 persoane şi rănirea altor 3
Pe 22 august, forţele ruseşti au atacat infrastructura civilă din satul Esman, regiunea Sumî, ucigând doi bărbaţi, în vârstă de 67 şi 74 de ani, şi rănind soţia unuia dintre victime. Atacul a implicat o bombă aeriană ghidată KAB. În incidente separate din regiune, o altă persoană a fost rănită în satul Svesy din cauza unei bombe similare, iar un atac cu dronă în Hlukhiv a lăsat o altă persoană rănită. Nu au fost furnizate detalii suplimentare despre victime sau despre gravitatea rănilor lor.
Regiunea Sumî, care se învecinează cu regiunile ruseşti Briansk, Kursk şi Belgorod, a fost supusă atacurilor zilnice, cu 209 explozii raportate doar pe 22 august. Situaţia de securitate s-a înrăutăţit de la începutul operaţiunilor transfrontaliere ale Ucrainei în regiunea Kursk din Rusia, care au început pe 6 august. Din cauza violenţelor în creştere, au fost impuse restricţii de circulaţie pentru civilii aflaţi la 20 de kilometri de graniţa cu regiunea Kursk.
Autorităţile ucrainene planifică evacuarea a 45.000 de locuitori din zonă, 21.000 fiind deja relocaţi, inclusiv 5.000 de copii.
Ungaria face apel la încetarea focului în contextul incursiunii Ucrainei în regiunea Kursk
Ungaria şi-a reînnoit apelul pentru o „încetare a focului” după incursiunea militară a Ucrainei în regiunea Kursk din Rusia, a declarat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, pe 22 august. Vorbind într-o conferinţă de presă la Budapesta, Gulyas a subliniat poziţia „pro-pace” a Ungariei, menţionând că Ucraina „nu doar se apără, ci şi atacă”. El a reiterat dorinţa Ungariei pentru o încetare a focului şi pentru pace, poziţie care contrastează puternic cu sprijinul ferm al altor aliaţi occidentali, inclusiv al Uniunii Europene, pentru dreptul Ucrainei de a se apăra împotriva agresiunii ruse.
Ungaria a menţinut o poziţie complexă în conflict, condamnând războiul, dar refuzând simultan să furnizeze arme Ucrainei. Premierul Orban, cunoscut pentru legăturile sale strânse cu Rusia, a blocat în mod constant ajutorul pentru Ucraina şi a pledat pentru negocieri. Cu toate acestea, Ungaria insistă că apelul la încetarea focului nu echivalează cu acceptarea ocupării de către Rusia a teritoriilor ucrainene.
Orban a căutat, de asemenea, să se poziţioneze ca mediator între Moscova şi Kiev, întâlnindu-se cu preşedintele rus Vladimir Putin, liderul chinez Xi Jinping şi fostul preşedinte american Donald Trump în aşa-numitul său „tur de pace”. Cu toate acestea, acţiunile sale au atras critici atât din partea UE, cât şi a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.
În plus, Ungaria s-a confruntat recent cu reacţii negative pentru relaxarea restricţiilor de viză pentru lucrătorii ruşi şi belaruşi, ceea ce a determinat parlamentarii europeni să pună la îndoială apartenenţa Ungariei la spaţiul Schengen. Ţara a fost, de asemenea, criticată pentru evacuarea refugiaţilor ucraineni din adăposturile din Ungaria după ce a implementat noi restricţii privind asistenţa pentru locuinţe pentru cei care fug de război.
Zelenski cere aprobarea strategiei pentru politica veteranilor
Pe 22 august, preşedintele Volodimir Zelenski a cerut guvernului Ucrainei să aprobe o strategie naţională axată pe politica veteranilor şi tranziţia acestora de la serviciul militar la viaţa civilă, scrie The Kyiv Independent. Cu 1,2 milioane de veterani înregistraţi până în luna mai, acest număr ar putea creşte la 5-6 milioane după război.
Vorbind la Forumul Internaţional al Veteranilor de la Kiev, Zelenski a subliniat necesitatea integrării complete a veteranilor în societatea ucraineană, evidenţiind importanţa respectului şi sprijinului pentru aceştia. Guvernul are sarcina de a finaliza aceste strategii până în 2030 şi 2032, şi dezvoltă, de asemenea, aplicaţia Veteran+ pentru a oferi servicii veteranilor. Un sondaj recent a arătat că 70% dintre ucraineni au legături strânse cu cei care servesc pe linia frontului.
Citește pe alephnews.ro: TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Unde migrează utilizatorii de pe TikTok? RedNote a fost gândită inițial ca un ghid de cumpărături, dar acum este o platformă de lifestyle
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
E știrea începutului de an! Gabi Bădălău s-a combinat cu Ema Uta! S-au ”izolat” 4 zile într-un apartament din Floreasca
CANCAN.RO
David Popovici și-a cumpărat vilă pe malul unui lac, într-o locație EXCLUSIVISTĂ, și s-a mutat cu iubita lui. Cât costă imobilul
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe