- Home
- Externe
- WASHINGTON, (02.06.2017, 13:09)
- Olimpia Nicolae
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Retragerea SUA din Acordul climatic. Reacţii de "regret" ale liderilor mondiali în faţa deciziei lui Trump. Vladimir Putin: "Nu l-aş condamna pentru decizia luată" | INFOGRAFIC cu ţările semnatare ale pactului
Lideri din întreaga lume au condamnat decizia preşedintelui american, Donald Trump, privind retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, informează presa internaţională.
Urmărește
4528 afișări
Reacţia liderilor mondiali în faţa deciziei lui Trump de a retrage SUA din Acordul climatic
Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că ”nu există un al doilea plan” în privinţa schimbărilor climatice şi că ”sub nicio formă” Franţa nu va negocia un acord mai puţin ambiţios după ce Donald Trump a anunţat retragerea SUA din tratatul de la Paris.
Liderii Germaniei, Franţei şi Italiei au exprimat regret în legătură cu decizia preşedintelui american, Donald Trump, de retragere a Statelor Unite din Acordul de la Paris, refuzând orice negociere a tratatului: "Acordul climatic este un element central în cooperarea ţărilor noastre, pentru combaterea eficientă şi în timp util a schimbărilor climatice. Acordul este ireversibil şi credem cu fermitate că nu poate fi renegociat”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Elon Musk, directorul Tesla, şi Robert Iger, directorul general al companiei Walt Disney, au anunţat că vor renunţa la funcţiile lor pentru a protesta faţă de decizia preşedintelui american.
Theresa May, premierul britanic, şi-a exprimat de asemenea în cadrul unei convorbiri telefonice regretul faţă de retragea SUA din Acordul climatic de la Paris.
China şi UE şi-au asumat angajamentul comun de a dezvolta tehnologii ecologice şi de a ajuta la colectarea anuală a câte 100 de miliarde de dolari, până în anul 2020, pentru a ajuta ţările sărace să reducă emisiile de gaze poluante, cele două părţi confirmând angajamentele în favoarea Acordului climatic.
Fostul guvernator al statului California, Arnold Schwarzenegger, i-a transmis preşedintelui american că ”un singur om nu poate opri revoluţia energiei verzi şi nici nu poate distruge progresul”, acesta a adăugat că Donald Trump, ca funcţionar public, ”are responsabilitatea de a proteja oamenii”. El a atras atenţia că 200.000 de persoane mor în fiecare an în SUA din cauza poluării aerului.
În cadrul unei declaraţii postată de purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Angela Merkel, pe Twitter, aceasta transmitea faptul că ”este dezamăgită de decizia lui Trump. Dar se va lucra mai mult ca niciodată în favoarea politicilor globale climatice care salvează planeta”
Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a numit retragerea SUA ”o dezamăgire majoră”, adăugând că ”este decisiv ca statul american să rămână un lider” în rezolvarea problemelor de mediu.
Japonia, Australia, Noua Zeelandă şi Coreea de Sud au comunicat de asemenea ”regretul” în faţa deciziei SUA şi şi-au reiterat angajamentul faţă de implementarea acordului.
Statele Unite se alătură acum Siriei şi Nicaragua, acestea fiind singurele ţări care au respins acordul. Dacă SUA se află acum în dezacord cu restul lumii cu privire la o chestiune atât de importantă, impactul diplomatic ar putea fi dăunător.
You will find more statistics at Statista
Donald Trump, preşedintele SUA, a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, el s-a declarat favorabil negocierii unui nou acord climatic, care să protejeze mai bine Statele Unite, fără a avea ca efect "închiderea fabricilor şi pierderea locurilor de muncă". Acesta susţine că retragerea din Acordul de la Paris este "în interesul economic" al Statelor Unite, subliniind că Administraţia sa va continua să aplice politici ecologice.
SUA este a doua cea mai mare sursă de dioxid de carbon, emiţând anual 15% din întreaga cantitate de carbon la nivel mondial. Conform unor estimări ale unor grupuri de reflecţie, nemaifiind obligată să respecte normele acordului climatic, SUA va emite în fiecare an până la trei miliarde de tone în plus de dioxid de carbon, fapt ce ar duce la ridicarea temperaturii globale de la 0,1 grade Clesius la 0,3 grade până la sfârşitul acestui secol.
Vladimir Putin refuză să condamne decizia SUA de retragere din Acordul climatic
Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a refuzat să condamne decizia Statelor Unite de retragere din Tratatul climatic, pledând pentru "colaborare" cu Washingtonul în scopul ajungerii la un acord, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.
"Nu l-aş judeca pe Obama, oh, vreau să spun pe Trump, pentru decizia luată", a declarat Vladimir Putin la Forumul economic de la Sankt-Petersburg.
"Este necesară colaborare cu preşedintele SUA; fără colaborare, nu vom ajunge la niciun acord", a adăugat Vladimir Putin.
Donald Trump, preşedintele SUA, a anunţat joi seară decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, cerând modificarea tratatului.
Citeşte şi: Nigel Farage, politicianul eurosceptic britanic, declară că nu a colaborat cu Rusia şi se amuză de întrebările presei privind activitatea sa
Citeşte şi: Mari companii americane CRITICĂ decizia lui Trump de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris: General Electric, Facebook, Goldman Sachs şi Walt Disney. Apple şi Google iau distanţă de preşedintele SUA
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe