Reacţia Greciei după ce Erdogan a ameninţat că va lovi Atena: Atitudinile nord-coreene nu pot să intre în NATO

Ministrul de externe al Greciei a atacat dur Turcia după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat că va lovi Atena cu rachete balistice.

3612 afișări
Imaginea articolului Reacţia Greciei după ce Erdogan a ameninţat că va lovi Atena: Atitudinile nord-coreene nu pot să intre în NATO

"Este inacceptabil şi universal condamnabil ca ameninţările cu un atac cu rachete împotriva Greciei să fie făcute de o ţară aliată, membră NATO", a declarat luni Nikos Dendias, la sosirea la Bruxelles pentru o reuniune a Uniunii Europene pe probleme de afaceri externe, potrivit AP.

"Atitudinile nord-coreene nu pot şi nu trebuie să intre în Alianţa Nord-Atlantică", a spus el.

Erdogan îşi intensifică retorica împotriva Greciei

În timpul unei întâlniri cu tinerii din oraşul Samsun, din nordul Turciei, Erdogan a declarat că Turcia a început să îşi fabrice propriile rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, numite Tayfun, ceea ce, a spus el, "îi sperie pe greci".

"Acum am început să ne fabricăm propriile rachete", a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan. "Bineînţeles, această producţie îi sperie pe greci. Când spui <Tayfun>, grecii se sperie şi spun: <Va lovi Atena>. Ei bine, bineînţeles că o va face".

"Dacă nu vă păstraţi calmul, dacă încercaţi să cumpăraţi ceva pentru a vă înarma, din America până în insule, o ţară ca Turcia nu va fi un spectator. Trebuie să facă ceva", a adăugat Erdoğan.

În ciuda faptului că sunt aliaţi în cadrul NATO, ţările vecine sunt în dezacord de zeci de ani din cauza mai multor dispute bilaterale, inclusiv a graniţelor maritime, a revendicărilor suprapuse asupra platformelor lor continentale şi a disputei de lungă durată privind Cipru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici