Reacţia lui Putin după ce Macron a cerut o încetare a focului în Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris

  • Franţa va cere Rusiei să respecte o încetare a focului în Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice din această vară de la Paris, a declarat sâmbătă preşedintele Emmanuel Macron.
  • Răspunsul lui Vladimir Putin a venit a doua zi.
54827 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Putin după ce Macron a cerut o încetare a focului în Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că administraţia de la Moscova este pregătită pentru discuţii privind o propunere franceză de încetare a focului în Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice, dar ar trebui să ţină cont de interesele Rusiei pe linia frontului.

Comentând apelul preşedintelui francez la încetarea focului, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, l-a îndemnat pe Macron să oprească livrările de arme către Ucraina, a relatat agenţia de presă TASS. Zaharova a mai spus că Macron ar fi trebuit să propună aceeaşi încetare a focului şi părţilor implicate în conflictul din Orientul Mijlociu.

"Va fi solicitată (o încetare a focului - n.r.)", a spus Macron, adăugând că Franţa va face acest lucru în conformitate cu spiritul mişcării olimpice. "Acesta este un mesaj de pace".

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc între 26 iulie şi 11 august, iar în cele două săptămâni şi jumătate vor concura 10.500 de sportivi din 206 ţări.

Macron a declarat că Franţa va respecta decizia Comitetului Olimpic de a permite sportivilor ruşi să concureze sub un steag neutru. "Bineînţeles, vom monitoriza îndeaproape performanţele lor, pentru ca nimeni să nu profite de atleţi în această situaţie", a declarat el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici