Reacţia Moscovei după ce Maia Sandu a semnat decretul privind iniţierea negocierilor de aderare la UE: "mulţi moldoveni doresc legături şi cu Rusia"

  • Kremlinul a declarat vineri că potenţiala aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană este o chestiune suverană pentru fosta republică sovietică.
  • Însă administraţia de la Moscova afirmă că există mulţi moldoveni care doresc, de asemenea, să aibă legături strânse cu Rusia.
Urmărește
2208 afișări
Imaginea articolului Reacţia Moscovei după ce Maia Sandu a semnat decretul privind iniţierea negocierilor de aderare la UE: "mulţi moldoveni doresc legături şi cu Rusia"

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacţionat după ce preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat un decret privind începerea negocierilor de aderare cu blocul comunitar, care ar trebui să înceapă oficial pe 25 iunie.

Ambasadorii UE au convenit la începutul acestei luni să înceapă oficial negocierile cu Ucraina şi Moldova. Astfel de discuţii durează de obicei ani de zile până la aderare, notează Reuters.

"Acesta nu este un proces rapid, este o chestiune suverană pentru fiecare stat, inclusiv Moldova", a declarat Peskov, când a fost întrebat de reporteri despre acest subiect.

Dar el a spus că Moldova are oportunităţi de a se dezvolta în alte direcţii în acelaşi timp şi a acuzat conducerea politică a ţării că exclude în mod eronat astfel de opţiuni.

"Ştim că mulţi oameni din această ţară cred că ţara trebuie să se dezvolte în toate direcţiile şi că interesele viitoare ale ţării nu pot fi legate doar de Uniunea Europeană, ci şi de pieţe atât de promiţătoare precum Federaţia Rusă, precum şi de procesele de integrare pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice", a declarat Peskov.

Republica Moldova, una dintre cele mai sărace ţări din Europa, are o majoritate vorbitoare de limba română şi o minoritate rusofonă substanţială, iar politica sa a oscilat între partide pro-occidentale şi pro-ruse după ce şi-a declarat independenţa faţă de Uniunea Sovietică în 1991.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici