Regele Marocului a graţiat aproape 5.000 de cultivatori de canabis

  • Regele Marocului iartă „păcatele” pentru aproape 5.000 de cultivatori de canabis.
  • Graţierea aprobată de Mohamed al VI-lea vine la trei ani de la aprobarea unei legi care permite plantarea de marijuana în scopuri terapeutice şi industriale, potrivit El Pais.
Urmărește
723 afișări
Imaginea articolului Regele Marocului a graţiat aproape 5.000 de cultivatori de canabis

Regele Marocului a graţiat aproape 5.000 de cultivatori de canabis

Regele Mohamed al VI-lea al Marocului a graţiat luni seară 4.831 de persoane încarcerate, urmărite penal sau pe baza unor mandate de percheziţie ale poliţiei pentru cultivarea şi distribuţia de canabis.

Cei mai mulţi dintre graţiaţi sunt fermieri din regiunea Rif, în nordul ţării.

Graţierea intervine în cadrul festivalului naţional al regelui şi al revoluţiei populare, care în acest an sărbătoreşte cea de-a 71-a ediţie. De obicei, la această sărbătoare, se acordă graţieri regale.

Decizia era aşteptată de mult timp după ce Parlamentul marocan a adoptat în 2021 o lege care permite cultivarea canabisului în scopuri terapeutice şi industriale.

Utilizarea recreativă rămâne interzisă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici