Reprezentantul Chinei s-a dezlănţuit la conferinţa din Singapore. A lansat ameninţări şi atacuri la conducerii din Taiwan. A fost nevoie ca moderatorul să intervină

Perspectiva unei „reunificări” paşnice cu Taiwanul este din ce în ce mai „erodată” de separatiştii taiwanezi şi de forţele externe, a declarat duminică ministrul chinez al apărării Dong Jun, ceea ce a atras un răspuns furios din partea guvernului de la Taipei.

5227 afișări
Imaginea articolului Reprezentantul Chinei s-a dezlănţuit la conferinţa din Singapore. A lansat ameninţări şi atacuri la conducerii din Taiwan. A fost nevoie ca moderatorul să intervină

Reprezentantul Chinei s-a dezvănţuit la conferinţa din Singapore. A lansat ameninţări şi atacuri la conducerii din Taiwan. A fost nevoie ca moderatorul să intervină

China consideră Taiwanul, guvernat democratic, ca fiind propriul său teritoriu, în ciuda obiecţiilor puternice ale guvernului de acolo, iar luna trecută a organizat jocuri de război în jurul insulei, în semn de furie faţă de investirea la 20 mai a preşedintelui Lai Ching-te, pe care Beijingul îl numeşte „separatist”.
 
Vorbind la conferinţa Shangri-La Dialogue din Singapore, Dong a declarat că Taiwanul este „nucleul problemelor centrale” pentru China, dar Partidul Democrat Progresist, aflat la putere în Taiwan, urmăreşte în mod progresiv separatismul şi este hotărât să şteargă identitatea chineză.
 
„Acei separatişti au făcut recent declaraţii fanatice care arată trădarea lor faţă de naţiunea chineză şi faţă de strămoşii lor. Ei vor fi bătuţi în cuie pe stâlpul ruşinii în istorie", a spus el.
 
După discursul său, lui Dong i-au fost adresate mai multe întrebări de către delegaţi, dar el a rămas concentrat asupra Taiwanului şi a trebuit să fie îndemnat de moderator să abordeze alte probleme.
 
El a acuzat puterile străine că se amestecă în „problemele interne” şi că „încurajează separatiştii din Taiwan”.
 
Dong a adăugat că, în timp ce China s-a angajat în favoarea reunificării paşnice cu Taiwanul, Armata Populară de Eliberare „va rămâne o forţă puternică pentru susţinerea reunificării naţionale”.
 
La conferinţa de la Singapore este prezent şi Zelenski ce caută sprijin în Asia pentru Summit-ul de Pace din Elveţia.
 
Biroul prezidenţial din Taiwan a precizat că China a prezentat în mod eronat poziţia guvernului taiwanez la forum, unde Taiwanului nu i s-a permis să trimită reprezentanţi.
 
„China nu are încrederea necesară pentru a se angaja în dialog cu guvernul Taiwanului, iar remarcile sale iraţionale nu pot obţine recunoaştere internaţională”, au spus reprezentanţii de la Taipei.
 
Consiliul pentru afaceri continentale din Taiwan, care elaborează politica privind China, a declarat că regretă profund comentariile „provocatoare şi iraţionale” şi a reiterat că Republica Populară Chineză nu a condus niciodată insula.
 
China a ameninţat în repetate rânduri cu forţa împotriva Taiwanului în cadrul unor evenimente internaţionale, iar ameninţările sale au încălcat Carta Naţiunilor Unite, a precizat consiliul într-o declaraţie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici