România desface şampania, după ce Republica Moldova şi Ucraina au mai făcut un pas spre UE

Ministrul de Externe, Luminiţa Obobescu, a salutat marţi lansarea negocierilor privind aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la UE şi a asigurat cele două ţări de sprijinul ferm al României.

349 afișări
Imaginea articolului România desface şampania, după ce Republica Moldova şi Ucraina au mai făcut un pas spre UE

România desface şampania, după începerea negocierilor privind aderarea Republicii Moldova şi Ucrainei la UE

„Un moment istoric pentru R. Moldova - prima Conferinţă Interguvernamentală privind aderarea la UE, cu participarea PM Dorin Recean şi a colegilor mei Mihai Popsoi şi C. Hherasimov. Viitorul Republicii Moldova este în UE. România sprijină ferm R. Moldova în procesul de integrare europeană”, a scris marţi, pe X, Luminiţa Odobescu.

Ea a spus că este încântată să participe la primele Conferinţe Interguvernamentale cu Ucraina şi Republica Moldova în Luxemburg, marcând începutul negocierilor de aderare: „Un succes pe deplin meritat”.

„Viitorul Ucrainei este în UE”, a mai scris ministrul român pe platforma X, adâugând că Romania va continua să susţină puternic calea de aderare europeană a Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici