România şi Ungaria au semnat un nou acord

Un nou acord de combatere a criminalităţii transfrontaliere a fost semnat miercuri de Cătălin Predoiu, vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne al României, şi Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei.

Urmărește
21525 afișări
Imaginea articolului România şi Ungaria au semnat un nou acord

România şi Ungaria au semnat un nou acord

Acest acord modifică o înţelegere mai veche, semnată la Szeged în 2008, şi are ca scop consolidarea colaborării între cele două ţări în lupta împotriva infracţiunilor ce traversează graniţele.

Noul acord nu doar că întăreşte legăturile poliţieneşti dintre România şi Ungaria, dar aduce şi îmbunătăţiri esenţiale: întâlniri mai frecvente între oficialii celor două ţări şi o reacţie mai rapidă la noile provocări din domeniul criminalităţii, în special în contextul aderării la spaţiul Schengen. Comisia Mixtă, creată prin acordul din 2008, va avea acum un rol şi mai activ în acest sens.

Vizita lui Péter Szijjártó la Bucureşti nu s-a rezumat doar la semnarea acestui acord. El a participat şi la Reuniunea Ministerială din cadrul Parteneriatului Strategic pentru dezvoltarea şi transportul energiei verzi, alături de reprezentanţi din România, Azerbaidjan şi Georgia.

Eliminarea controalelor la frontierele interne terestre, un obiectiv esenţial pentru ambele ţări în contextul aderării României la spaţiul Schengen, a fost de asemenea un subiect abordat.

Cătălin Predoiu a subliniat, de asemenea, eforturile României de a dialoga cu statele membre ale UE pe tema aderării la Schengen. El a afirmat că rezultatele obţinute de România în combaterea migraţiei ilegale sunt evidente şi că, odată cu integrarea completă în spaţiul Schengen, acesta va deveni mai puternic.

„Rezultatele sunt pe masă, cifrele nu mint – România a înregistrat, în ultimul an, rezultate remarcabile în combaterea migraţiei ilegale – reducând acest fenomen la cifre aproape de zero. Spaţiul Schengen va fi mai puternic cu România în interiorul său”, a declarat ministrul român.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici