- Home
- Externe
- (27.04.2020, 00:58)
- Anamaria Cadis
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Romanii au inventat reciclarea. Ce spun noile studii arheologice realizate în oraşul antic Pompei
- Noi studii arheologice realizate în anticul oraş roman Pompei arată că romanii colectau, sortau şi reciclau gunoiul, scrie The Guardian
- „Am descoperit că o parte din oraş a fost construit din gunoi”, a declarat un profesor
- Pompei a fost un oraş de vile elegante şi clădiri publice frumoase
Urmărește
1145 afișări
Sursa foto: Profimedia
Nu doar că erau ingineri de clasă, că au inventat încălzirea prin pardosea şi au construit apeducte impresionante, dar romanii ştiau şi cum să recicleze gunoiul, spune un arheolog american, care a studiat modul în care erau construite locuinţele din oraşul Pompei.
Cercetătorii de la Pompeii, oraşul îngropat sub un strat gros de cenuşă vulcanică când Vezuviu a izbucnit în 79 d.Hr., au descoperit că uriaşele movile de deşeuri aruncate în afara zidurilor oraşului reprezentau o sursă de material folosit ulterior în alte construcţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Profesorul Allison Emmerson a declarat că gunoiul a fost adunat de-a lungul zidului extern de pe latura de nord a oraşului. Acesta era adunat în movile care se puteau înălţa până la câţiva metri şi erau formate din bucăţi de ceramică şi ipsos neutilizabile, care ulterior erau refolosite ca materiale de construcţie.
Despre aceste movile s-a crezut anterior că s-au format atunci când un cutremur a lovit oraşul cu aproximativ 17 ani înainte de erupţia vulcanului. Dar noile studii, menite să observe felul în care au fost construite clădirile din Pompei, au arătat că aceste resturi de materiale erau reutilizate în construcţiile noi, cum ar fi podelele locuinţelor.
„Am descoperit că o parte din oraş a fost construit din gunoi. Mormanele din afara zidurilor nu erau materiale care au fost aruncate pentru a scăpa de ele. Erau duse în afara zidurilor, unde erau colectate şi sortate pentru a fi apoi revândute ca materiale de construcţie”, a explicat Emmerson.
Pompei a fost un oraş de vile elegante şi clădiri publice frumoase, pieţe deschise, magazine artizanale, taverne, bordeluri şi băi. A inclus un amfiteatru care a găzduit jocuri de gladiator şi care putea găzdui până la 20.000 de spectatori.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Studiu: Grupurile de dreapta au dezinformat mai mult decât cele de stânga. Xenofobia şi tratamentele minune au dominat discursul narativ
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe