Rusia a lansat MANEVRE MILITARE la frontiera cu Ucraina

Rusia a lansat manevre militare în mai multe regiuni situate la frontiera cu Ucraina, cu scopul de a verifica pregătirea pentru luptă a trupelor din cadrul forţelor terestre, a anunţat joi Ministerul rus al Apărării.

1671 afișări
Imaginea articolului Rusia a lansat MANEVRE MILITARE la frontiera cu Ucraina

Rusia a lansat MANEVRE MILITARE la frontiera cu Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Unităţile şi diviziile din cadrul forţelor armate intensifică exerciţii pe teren, în poligoane din regiunile Ristov, Belgorod, Tambov şi Kursk", a anunţat ministerul într-un comunicat, precizând că aceste manevre vor continua până la sfârşitul lui martie.

Ministerul nu a precizat, însă, câţi militari sunt mobilizaţi la aceste exerciţii.

"Scopul principal al măsurilor este verificarea aptitudinii trupelor de efectua exerciţii de luptă în locuri necunoscute şi în poligoane netestate", a precizat el.

În cursul manevrelor, trupele urmează să efectueze deplasări şi să se asigure că sunt capabile să se deplaseze pe terenuri necunoscute fără să fie reperate. Ele urmează să efectueze şi exerciţii de tir de luptă.

O serie de înregistrări video şi fotografii postate pe Internet prezintă deplasări de blindate, fără să fie posibil să se stabilească în mod exact unde se desfăşoară deplasările.

Ministerul a declarat totodată, pentru agenţia oficială Itar-Tass, că alte exerciţii ale unor unităţi de paraşutişti, la care participă aproximativ 4.000 de militari, 36 de avioane şi aproximativ 500 de vehicule militare se desfăşoară în regiunea Rostov.

Miercuri, adjunctul ministrului rus al Apărării Anatoli Antonov a anunţat că Moscova a autorizat Ucraina să efectueze un zbor de observare în spaţiul aerian rus, pentru a se asigura că nu există o ameninţare la adresa securităţii Ucrainei, fără să precizeze însă când va fi efectuat zborul.

Rusia a efectuat deja, în peroada 26 februarie-6 martie manevre în districtele militare Central şi Vestic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici