Rusia acuză Pentagonul pentru că a efectuat experimente cu coronavirus şi patogeni de lilieci din octombrie 2019

Ministerul rus al Apărării susţine că proiectul patogenului de lilieci condus de SUA în Georgia şi Ucraina a început în octombrie 2019, chiar înainte de declanşarea pandemiei de coronavirus

Urmărește
7182 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză Pentagonul pentru că a efectuat experimente cu coronavirus şi patogeni de lilieci din octombrie 2019

Sursa Foto- Mstyslav Chernov, Wikipedia Commons

Ministerul rus al Apărării susţine că proiectul patogenului de lilieci condus de SUA în Georgia şi Ucraina a început în octombrie 2019, chiar înainte de declanşarea pandemiei de coronavirus, transmit publicaţiile Anadolu Agency şi Daily Mail.

Reprezentanţii ministerului au publicat un document din data de 6 martie 2015 ce "dovedeşte participarea Pentagonului la finanţarea proiectelor biologice militare în Ucraina".

Potrivit departamentului, banii au fost primiţi de laboratoarele Ministerului Ucrainean al Apărării din Kiev, Odesa, Lvov şi Harkov, pentru un total de 32 de milioane de dolari.

Aceste biolaboratoare au fost alese ca executanţi ai proiectului de studiere a agenţilor patogeni ai febrei hemoragice, leptospirozei şi hantavirusurilor, deoarece aceşti agenţi patogeni au focare naturale în Ucraina şi Rusia - iar utilizarea lor poate fi deghizată ca focare naturale, susţine Ministerul rus de Apărare.

Un studiu al proiectului P-781 privind transmiterea bolilor la oameni prin lilieci a arătat că experimentul a fost realizat într-un laborator din Harkov.

Pe parcursul implementării acestor proiecte au fost izolate şase familii de virusuri (inclusiv coronavirusuri) şi trei tipuri de bacterii patogene (agenţi cauzatori ai ciumei, brucelozei şi leptospirozei), care se transmit rapid de la animale la om şi sunt rezistente la medicamente. 

Ministerul rus al Apărării a prezentat documente care confirmă transferul a 5.000 de probe de ser de sânge de la cetăţeni ucraineni la Centrul Lugar afiliat Pentagonului din Tbilisi, 773 de analize biologice  fiind transferate într-un laborator din Marea Britanie.
 
Analiza sugerează că specialiştii ucraineni nu sunt conştienţi de potenţialele riscuri ale transferului de biomateriale care sunt utilizate în esenţă „în întuneric” şi nu au o idee reală despre adevăratele obiective ale cercetării în curs, a spus ministerul.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici