Rusia bombardează Ucraina cu rachete şi drone pentru a doua zi la rând

Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri cu rachete şi drone care au vizat zeci de regiuni ucrainene şi au ucis cel puţin patru persoane, a declarat armata ucraineană marţi dimineaţă, la o zi după cel mai mare atac aerian al Moscovei din războiul cu Ucraina, relatează Reuters.

Urmărește
770 afișări
Imaginea articolului Rusia bombardează Ucraina cu rachete şi drone pentru a doua zi la rând

Două persoane au fost ucise atunci când un hotel a fost „distrus” în oraşul Kryvyi Rih din centrul Ucrainei, au declarat oficialii regionali. Două persoane au murit în atacuri cu drone asupra oraşului Zaporizhzhia, la est de Kryvyi Rih.

Sistemele de apărare antiaeriană ale regiunii Kiev au fost desfăşurate de mai multe ori în cursul nopţii pentru a respinge rachetele şi dronele care ţintesc capitala ucraineană, a declarat administraţia militară a regiunii pe Telegram.

Martorii Reuters au raportat cel puţin trei runde de explozii în cursul nopţii la Kiev.

Luni, Rusia a lansat peste 200 de rachete şi drone, ucigând cel puţin şapte persoane şi avariind infrastructura energetică într-un atac condamnat de preşedintele american Joe Biden drept „scandalos

Analiştii de la think tank-ul Institute for the Study of War, cu sediul la Washington, au declarat în nota lor de luni noaptea că Moscova „probabil nu are capacitatea industrială de apărare pentru a susţine cu regularitate astfel de atacuri masive la o scară similară”.

Mai mulţi bloggeri militari ruşi, cum ar fi colectivul pro-război sub numele de Rybar, au calificat atacurile Moscovei drept un „act de represalii” pentru incursiunea surprinzătoare a Ucrainei pe teritoriul Rusiei - prima astfel de acţiune de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Kremlinul a declarat luni că va exista un răspuns la acţiunea Ucrainei în Kursk, dar după trei săptămâni de la incursiune, Kievul pretinde noi progrese. Moscova spune că continuă să bombardeze trupele ucrainene acolo - dar încă nu este în măsură să le împingă afară.

Dimensiunea atacurilor de marţi şi impactul lor deplin nu au fost cunoscute încă, dar forţele aeriene ucrainene au declarat că au înregistrat lansarea mai multor grupuri de drone şi decolarea de pe aerodromurile ruseşti a bombardierelor strategice Tu-85 şi a avioanelor interceptoare supersonice MiG-31.

Reuters nu a putut verifica independent informaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici