- Home
- Externe
- (01.04.2017, 10:46)
- Oana Bujor
Rusia a muşamalizat un dezastru nuclear de patru ori mai puternic decât accidentul de la Cernobîl. Detaliile ascunse timp de zeci de ani într-un raport secret. Chiar şi în prezent copiii se nasc cu mutaţii fizice
În cadrul unui raport secret realizat în timpul Războiului Rece sunt precizate efectele devastatoare ale testelor armelor nucleare ruseşti.
Urmărește
4766 afișări
Rusia a muşamalizat un dezastru nuclear de patru ori mai puternic decât accidentul de la Cernobîl. Detaliile ascunse timp de zeci de ani într-un raport secret. Chiar şi în prezent copiii se nasc cu mutaţii fizice (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
În 1950, de patru ori mai multe persoane s-au îmbolnăvit din cauza radiaţiilor produse de o detonare din Kazakhstan, faţă de dezastrul de la Cernobîl, informează Mail Online.
Peste 600 de persoane au ajuns la spital şi în jur de 100.000 de oameni au fost afectaţi de explozie. Chiar şi în prezent copiii se nasc cu mutaţii fizice din cauza radiaţiilor, notează Descoperă.
În august 1956 testarea armelor nucleare sovietice avea loc în zona Semipalatinsk din Kazakhstan. În cadrul unui raport publicat recent de către New Scientist este specificat faptul că o echipă de cercetători a fost trimisă în zonă după explozie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
La faţa locului, experţii au descoperit contaminări cu radiaţii răspândite şi boli provocate de radiaţii în jurul zonei stepei din Kazakhstan. Cercetătorii au continuat să analizeze efectele bombelor nucleare sovietice fără a face public acest lucru. Raportul privind efectele testelor a fost ţinut secret până în prezent.
Noul raport clasificat ca fiind secret prezintă cât de multe informaţii ştiau cercetătorii sovietici despre dezastrele produse de radiaţii.
,,Timp de mulţi ani raportul a fost secret,'' a declarat directorul Institutului de Biofizică din Moscova.
Satele şi oraşele din estul Kazakhstanului erau afectate de radiaţii. O clinică specială aflată sub controlul Moscovei a monitorizat nivelul radiaţiilor din zonă. În decursul anilor au fost înregistrate peste 100.000 de cazuri de persoane şi copii expuşi radiaţiilor.
Clinica a fost denumită ,,Dispensarul Anti-Bruceloză nr. 4.'' După căderea Uniunii Sovietice, clinica s-a transformat în IRME, actualul director al instituţiei, Boris Gusev afirmă că majoritatea rapoartelor au fost transportate la Moscova şi distruse.
Gusev susţine că unul dintre rapoarte sugera că 638 de persoane au fost spitalizate din cauza intoxicaţiei cu radiaţii, numărul este de patru ori mai mare decât cele 134 de persoane spitalizate după accidentul de la Cernobîl. Însă este neclar care este numărul morţilor.
Citeşte şi: Donald Trump a DEZVĂLUIT situaţiile financiare ale membrilor din staff-ul său, inclusiv ale fiicei sale Ivanka şi ginerelui său Jared Kushner
Citeşte şi: Creatorul steagului LGBT, Gilbert Baker, A MURIT
Citeşte şi: Clădirea Congresului din Paraguay, INCENDIATĂ de protestatari, după controverse prezidenţiale
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe