- Home
- Externe
- MOSCOVA, (02.09.2014, 17:30)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia pregăteşte o versiune "ultra-grea" a noului ei lansator spaţial Angara
Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a dat acordul pentru o versiune "ultra-grea" a noului lansator spaţial rusesc Angara, care va avea o capacitate cuprinsă între 120 şi 150 de tone, a anunţat, marţi, vicepremierul Dmitri Rogozin, informează AFP.
Urmărește
2031 afișări
Rusia pregăteşte o versiune "ultra-grea" a noului ei lansator spaţial Angara (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
"Astăzi, putem spune că preşedintele a aprobat începerea lucrărilor la acest proiect", a anunţat Dmitri Rogozin, citat de agenţia de presă Interfax.
"Acest fapt înseamnă că, după ce am construit întreaga gamă de rachete Angara - uşoară, medie, grea -, vom reuşi să fabricăm rachete dintr-o altă categorie: nu de şapte, 15, 25 de tone, ci între 120 şi 150 de tone", a adăugat politicianul rus, precizând cu această ocazie că noul tip de lansator spaţial va fi inaugurat în jurul anului 2020.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Petrişor Peiu: Guvernul Ciolacu II începe cu austeritate
-
Diana Buzoianu, deputată USR: Nu am fugit de la guvernare, dar noi voiam nişte soluţii concrete
-
Revoluţia AI vine din China! DeepSeek V3 depăşeşte GPT-4 şi redefineşte limitele tehnologiei
Racheta Angara, prezentată ca fiind prima creată de Rusia după dezmembrarea Uniunii Sovietice, a fost concepută pentru a înlocui lansatorul Proton, care a suferit o serie de eşecuri în ultimii ani. Ea a fost lansată pentru prima dată în iulie, la puţin timp după eşecul unei misiuni de testare, la sfârşitul lunii iunie.
Descrisă de premierul Dmitri Medvedev drept "o rachetă de o importanţă strategică", Angara va permite Moscovei să îşi reducă dependenţa de cosmodromul Baikonur din Kazahstan în ceea ce priveşte lansările de natură comercială şi militară.
Dmitri Rogozin consideră că rampele de lansare pentru aceste rachete ar putea fi construite în Rusia, graţie economiilor realizate mai ales prin reducerea numărului de sisteme de lansare pentru versiunile mai uşoare.
Programul spaţial rusesc este renumit pentru faptul că a trimis primul om în spaţiu în 1961 şi continuă să reprezinte un motiv de mândrie naţională în această ţară.
Însă Rusia, ale cărei capsule Soyuz asigură în exclusivitate în această perioadă transportul de astronauţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, a cunoscut o serie de eşecuri în ultimii ani în sectorul spaţial.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe