- Home
- Externe
- (13.10.2022, 07:17)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ruta „privată” a armelor: SUA evită birocraţia, ca să susţină rezistenţa Ucrainei
Urmărește
5000 afișări
Ruta „privată” a armelor: SUA evită birocraţia, ca să susţină rezistenţa Ucrainei
Aliaţii furnizează rezistenţei de la Kiev tot mai mult armament din depozitele lor, dar stocurile nu sunt suficiente. Astfel, apare o oportunitate pentru personaje întreprinzătoare, dar cu puţină experienţă pe piaţa de arme, care, după cum relatează New York Times, se lansează pe această piaţă, aşa cum s-a întâmplat deja în războiul civil din Siria.
Istoria se repetă în Ucraina. Este cazul lui Martin Zlatev, de origine bulgară, proprietar al unei companii de limuzine din St. Louis, care s-a dat peste cap în timpul pandemiei şi s-a asociat cu un medic, Heather Gjorgjievski - pentru a cumpăra echipamente în Balcani care să fie trimise mai târziu la Kiev. Tranzaţia a fost favorizată de contextul apărut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Constanţa: Elicea eolienei s-a prăbuşit în curtea căminului de bătrâni
-
Războiul din Ucraina, ziua 1037. Ucraina primeşte 150 de milioane de euro de la UE pentru mese şcolare şi proiecte de redresare / Biden ordonă Pentagonului să continue creşterea livrărilor de arme către Ucraina
-
O rachetă rusească de apărare aeriană ar fi putut doborî avionul azer - presă
Departamentul de Stat al SUA s-a bazat pe persoane private pentru a vinde armament ucrainenilor, aprobând tranzacţii în valoare de 300 de milioane de dolari numai în primele 4 luni ale anului. Este o scurtătură pentru a accelera procesul de aprobare: „În general, acest proces durează 60 de zile, putem obţine aprobarea în 7”.
Mărfuri din Bulgaria şi din Bosnia
Aşa că s-au dus la muncă în căutarea „mărfurilor” în Bulgaria şi Bosnia, o operaţiune de 30 de milioane de dolari realizată cu ajutorul unei serii de intermediari din 7 ţări. Suma a fost necesară pentru plata producătorilor şi le-a adus aproximativ două milioane celor doi brokeri. Operaţiunea a avut două niveluri, unul american şi unul balcanic, scriu americanii.
Prima a fost relativ simplă: guvernul SUA a plătit 25 de milioane de dolari în contul BMI, compania creată de cuplul din Missouri, care urma să livreze apoi 2,2 milioane de muniţie americană în Polonia printr-un intermediar, iar de acolo cu un camion să treacă frontiera ucraineană. Al doilea a fost mai complex: BMI a trebuit să cumpere 540 de lansatoare de grenade antitanc de la un producător bosniac, care apoi a trebuit să străbată Croaţia, Slovenia, Austria, Slovacia, Polonia şi, în final, Ucraina. Alte 900 de rachete aer-sol urmau să fie achiziţionate în cele din urmă din Bulgaria.
Zlatev şi Gjorgjievski reprezintă o afacere minusculă în comparaţie cu cele peste 17 miliarde de dolari trimise de Casa Albă la Kiev, dar aceste vânzări private sunt supuse unui control mai puţin atent, iar stocurile nu sunt afectate. Armele pe care Washingtonul nu le-a putut vinde, precum cele cu design sovietic, pot fi astfel de asemenea trimise la front.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:39
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic / Ruşii încearcă să pătrundă în Pokrovsk pentru a-l încercui
-
ieri, 22:04
Fostul preşedinte fugar al Surinamului, Desi Bouterse, a murit la 79 de ani