- Home
- Externe
- PARIS, (21.11.2013, 11:22)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SCANDAL la IKEA: Divizia franceză şi doi directori, anchetaţi pentru obţinerea ilegală de date despre angajaţi
Procurorii din Paris anchetează subsidiara franceză a IKEA şi primii doi directori ai diviziei în cadrul unei investigaţii ample privind acuzaţii că producătorul suedez de mobilă ar fi "spionat" angajaţii din Franţa.
Urmărește
4840 afișări
Scandalul de SPIONAJ din cadrul IKEA: Divizia franceză şi doi directori, anchetaţi pentru obţinerea ilegală de date despre angajaţi (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)
Directorul general al IKEA France, Sefan Vanoverbeke, şi directorul financiar al companiei, Dariusz Rychert, au fost reţinuţi în această săptămână de poliţie timp de aproximativ 30 de ore pentru audieri privind acuzaţii de încălcare a dreptului la viaţă privată al angajaţilor, potrivit Wall Street Journal.
Compania este suspectată că ar fi obţinut în mod clandestin, prin departamentul de resurse umane, acces la cazierele angajaţilor sau candidaţilor, a anunţat un oficial al tribunalului Versailles, Paris.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Fostul CEO al subsidiarei Jean-Louis Baillot este anchetat în acelaşi dosar şi a fost de asemenea audiat.
Tribunalul Versailles a început investigaţia în luna aprilie a anului trecut, după ce un sindicat al angajaţilor IKEa a acuzat compania că cercetează în mod ilegal salariaţii prin accesarea dosarelor poliţiei.
Orice rezident din Franţa care a avut de-a face cu poliţia are un dosar întocmit, indiferent dacă a fost sau nu condamnat pentru vreo infracţiune. Documentele sunt confidenţiale şi pot fi consultate numai de poliţie şi procurori.
IKEA şi directorii companiei sunt acuzaţi că ar fi obţinut acces la dosarele confidenţiale prin surse din poliţie, pentru a obţine informaţii despre actuali sau viitori angajaţi. Mai mulţi poliţişti sunt de asemenea vizaţi de anchetă, au precizat oficialii instanţei de judecată.
IKEA a derulat anul trecut şi o investigaţie internă, în urma căreia a descoperit că unii angajaţi din Franţa apelează la "metode de lucru care contravin valorilor şi regulilor companiei", a declarat pentru WSJ purtătorul de cuvânt al producătorului de mobilă, Josefin Thorell.
Compania a concediat în luna mai a anului trecut patru directori, inclusiv şeful departamentului de securitate.
CEO-ul Ikea France susţine, prin avocatul său, că nu a avut cunoştinţă despre aceste practici şi a luat toate măsurile necesare atunci când a aflat.
IKEA are 29 de magazine şi 9.500 de angajaţi în Franţa.
Compania a colaborat cu anchetatorii şi a a organizat sesiuni speciale de training pentru angajaţii şi managerii din Franţa, care au fost instruiţi în ceea ce priveşte codul de conduită, pentru a evita apariţia unor astfel de situaţii pe viitor.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe