Scandalul furtului datelor din SUA: Katherine Archuleta, directorul Oficiului pentru Managementul Personalului, a demisionat

Katherine Archuleta, directorul Oficiului american pentru Managementul Personalului, a demisionat vineri, după dezvăluirile conform cărora hackeri au sustras datele personale a 21 de milioane de cetăţeni americani, informează Fox News.

116 afișări
Imaginea articolului Scandalul furtului datelor din SUA: Katherine Archuleta, directorul Oficiului pentru Managementul Personalului, a demisionat

Katherine Archuleta, directorul Oficiului pentru Managementul Personalului din SUA, a demisionat (Imagine: captura video)

Katherine Archuleta i-a trimis demisia sa preşedintelui Barack Obama vineri. Demisia ar urma să devină efectivă imediat.

Archuleta va fi înlocuită de Beth Cobert, care a lucrat până acum la Direcţia de buget a Preşedinţiei Statelor Unite.

"Este o decizie corectă", a comentat Jason Chaffetz, preşedintele Direcţiei pentru monitorizarea activităţilor guvernamentale.

"Oficiul pentru Managementul Personalului are nevoie de o persoană competentă şi capabilă să gestioneze cea mai gravă criză din domeniul securităţii cibernetice din istoria ţării", a adăugat el.

În urmă cu 24 de ore, Katherine Archuleta respinsese solicitările privind demisia.

Hackeri, probabil chinezi, au reuşit să sustragă informaţii personale, inclusiv coduri de securitate socială, despre 21,5 milioane de cetăţeni americani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici