Secretarul american al Apărării: "Vladimir Putin NU vrea să intre în conflict cu NATO"

Administraţia Joseph Biden nu crede că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, vrea să intre în conflict cu Alianţa Nord-Atlantică, afirmă Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, conform agenţiei Reuters.

7207 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării: "Vladimir Putin NU vrea să intre în conflict cu NATO"

Administraţia SUA nu crede că Vladimir Putin vrea să intre în conflict cu NATO

"Dacă analizăm calculele lui Putin, punctul meu de vedere este că Rusia nu vrea să intre în conflict cu alianţa NATO", a declarat Lloyd Austin, în cursul unei audieri în Comisia Forţelor Armate din Senatul SUA.

Alianţa Nord-Atlantică a intensificat prezenţa militară în Europa de Est în contextul invaziei ruse în Ucraina şi a avertizat că orice atac asupra unui stat membru NATO va genera o ripostă colectivă.

Avril Haines, directorul Comunităţii agenţiilor de informaţii din SUA, a avertizat marţi, în Congres, că preşedintele rus, Vladimir Putin, intenţionează să prelungească pe termen lung conflictul militar în Ucraina şi ar putea încerca să creeze un culoar teritorial spre regiunea separatistă moldoveană Transnistria.

La sfârşitul lunii aprilie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat că în Ucraina are loc un conflict prin intermediari între NATO şi Rusia şi că armamentul oferit de Occident Ucrainei constituie ţintă legitimă a armatei ruse. Însă Lloyd Austin şi preşedintele Joseph Biden au respins acuzaţiile Moscovei privind implicarea NATO în conflictul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici