Securitatea diplomatică americană, acuzată de muşamalizarea unor cazuri de prostituţie şi trafic de droguri. Reacţia Departamentului de Stat

Serviciul pentru securitate diplomatică din cadrul Departamentului de Stat, unul dintre corpurile de elită în cadrul departamentului, este acuzat că a muşamalizat cazuri de prostituţie şi trafic de droguri implicând funcţionari în străinătate, a anunţat luni diplomaţia americană.

Urmărește
483 afișări
Imaginea articolului Securitatea diplomatică americană, acuzată de muşamalizarea unor cazuri de prostituţie şi trafic de droguri. Reacţia Departamentului de Stat

Jennifer Psaki, purtător de cuvânt al diplomaţiei

O purtătoare de cuvânt a diplomaţiei, Jennifer Psaki, nu a contestat, într-o conferinţă de presă zilnică, niciunul dintre cazurile prezentate într-un raport extrem de dur al Inspecţiei Generale din cadrul Departamentului de Stat, dezvăluit pentru prima dată de postul de televiziune CBS.

În opt cazuri prezentate detaliat în acest momorandum, agenţi din cadrul serviciului pentru securitate diplomatică ce o protejau pe fostul secretar de Stat Hillary Clinton sunt suspectaţi că au "angajat prostituate în cursul unor vizite oficiale în străinătate", o practică "endemică", potrivit Inspecţiei Generale.

Documentul citează totodată o "reţea clandestină de trafic de droguri" în jurul Ambasadei Statelor Unite din Bagdad, constând în furnizarea de stupefiante unor angajaţi cu contract ce lucrează la faţa locului pentru securitatea diplomatică.

De asemenea, oficiali au declarat pentru Inspecţia Generală că li s-a cerut să oprească ancheta asupra unui ambasador american "suspectat că ar fi client al unor prostituate într-o grădină publică", potrivit CBS.

"Luăm foarte în serios acuzaţiile de comportament neadecvat. Toate cazurile menţionate în reportajul CBS au făcut obiectul unei anchete minuţioase", a dat asigurări Psaki, subliniind că securitatea diplomatică îl protejează pe secretarul de Stat, pe toţi adjuncţii săi şi aproximativ 70.000 de persoane ce lucrează pentru prima reţea diplomatică la nivel mondial, atât la Washington, cât şi în 275 de posturi.

"Am trimis după gratii indivizi, pentru comportamente infracţionale. Ambasadorii nu vor face excepţie", a insistat ea.

Prestigiul securităţii diplomatice a fost deja afectat, în ultimele luni, de atacul de la Benghazi. Acest serviciu a fost criticat pentru eşecuri în materie de securitate privind protejarea consulatului american din acest oraş libian, atacat de islamişti înarmaţi pe 11 septembrie 2012, care au ucis patru americani, inclusiv pe ambasadorul Statelor Unite în această ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici