- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Seismul din Noua Zeelandă a provocat deplasarea unei părţi a Pământului cu peste trei metri
Cutremurul cu magnitudinea 7, înregistrat în noaptea de vineri spre sâmbătă în oraşul Christchurch, din Noua Zeelandă, a provocat deplasarea unei părţi a Pământului către dreapta cu peste trei metri, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.
Seismul din Noua Zeelandă a provocat deplasarea unei părţi a Pământului cu peste trei metri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Seismul a fost provocat de coliziunea continuă între placa tectonică pacifică şi cea australiană, a afirmat profesorul Mark Quigley, de la Canterbury University. "O parte a Pământului s-a deplasat spre dreapta (...) cu până la 3,3 metri şi în unele locuri a fost împinsă în sus", a spus el. "Am văzut două case care au fost rupte complet în două de cutremur", a continuat el.
Faptul că nici o persoană nu şi-a pierdut viaţa se explică prin ora la care a avut loc cutremurul şi prin soliditatea clădirilor, potrivit specialiştilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
"Noua Zeelandă are regulamente foarte bune în domeniul construcţiilor, ceea ce înseamnă că imobilele sunt solide în comparaţie cu, de exemplu, Haiti", a subliniat profesorul Martha Savage, de la Universitatea Victoria, din capitala Wellington. "A fost un cutremur cu o magnitudine asemănătoare celui din Haiti, dar pagubele sunt mult mai mici. Deşi coşurile caselor şi faţadele mai vechi s-au prăbuşit, structurile sunt foarte bine construite", a mai spus Savage.
Ultimul cutremur major înregistrat în Noua Zeelandă, din 16 iulie 2009, a avut o magnitudine de 7,8 grade, provocând deplasarea extremităţii sudice a ţării cu 30 de centimetri şi apropiind-o de Australia.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO