Senatorul american Bob Menendez a demisionat după condamnarea pentru corupţie

Senatorul american Bob Menendez a demisionat marţi în urma condamnării pentru acuzaţii de corupţie, inclusiv luare de mită şi acţiune în calitate de agent al guvernului egiptean, cedând presiunii colegilor democraţi de a renunţa la funcţie, scrie Reuters.

Urmărește
441 afișări
Imaginea articolului Senatorul american Bob Menendez a demisionat după condamnarea pentru corupţie

Senatorul american Bob Menendez a demisionat după condamnarea pentru corupţie

Guvernatorul democrat din New Jersey, Phil Murphy, va numi un înlocuitor pentru Menendez, care a reprezentat New Jersey în Senat din 2006 şi a fost preşedinte al influentei Comisii pentru relaţii externe înainte de a renunţa la această funcţie după ce a fost acuzat anul trecut.

Menendez, în vârstă de 70 de ani, a fost găsit vinovat la 16 iulie de către un juriu de la tribunalul federal din Manhattan pentru toate cele 16 capete de acuzare de care a fost acuzat - inclusiv obstrucţionarea justiţiei, fraudă electronică şi extorcare - după un proces de nouă săptămâni. Doi co-inculpaţi au fost, de asemenea, condamnaţi.

Scrisoarea de demisie a lui Menendez a fost citită cu voce tare în plenul Senatului.

Cazul s-a axat pe ceea ce procurorii au numit scheme de mită în care senatorul şi soţia sa, Nadine Menendez, au acceptat sute de mii de dolari în numerar, lingouri de aur şi plăţi pentru maşini şi ipoteci de la trei oameni de afaceri. În schimb, Menendez a direcţionat miliarde de dolari în ajutoare americane către Egipt şi a încercat să influenţeze urmărirea penală a doi dintre oamenii de afaceri, au declarat procurorii. Menendez intenţionează să facă apel.

Judecătorul Sidney Stein a stabilit condamnarea lui Menendez pentru 29 octombrie, cu o săptămână înainte de alegerile din 5 noiembrie, la care acesta candidează ca independent pentru un nou mandat de şase ani în Senat.

Demisia lui Menendez va reduce temporar majoritatea democrată din Senat la 50-49 până când persoana desemnată de Murphy va depune jurământul pentru a încheia mandatul actual de şase ani al lui Menendez, care se încheie în ianuarie. Reprezentantul democrat al SUA, Andy Kim, candidează pentru acest loc în noiembrie şi este favorit să câştige în New Jersey, un stat cu înclinaţie democrată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici