Separatistul catalan Carles Puigdemont a fugit din nou din Spania şi este în drum spre Belgia

  • Separatistul catalan Carles Puigdemont a reuşit să fugă din Spania şi este în drum spre Belgia.
  • Informaţia a fost oferită de unul dintre apropiaţii săi.
  • Colaboratorul a dezvăluit că politicianul fugar a petrecut trei zile în Spania.
Urmărește
293 afișări
Imaginea articolului Separatistul catalan Carles Puigdemont a fugit din nou din Spania şi este în drum spre Belgia

Separatistul catalan Carles Puigdemont a fugit din nou din Spania şi este în drum spre Belgia

Carles Puigdemont a părăsit Spania şi se întoarce în Belgia, a declarat vineri un oficial de rang înalt din partidul său. El „se întoarce la Waterloo”, a anunţat Jordi Turull, secretarul general al partidului lui Puigdemont, citat de Politico.

Politicianul a dezvăluit la postul de radio RAC1 că Puigdemont a petrecut noaptea trecută în Franţa şi acum se va întoarce în Belgia, unde se află în exil din 2017. Turull a mai spus că Puigdemont a ajuns în Spania marţi, iar cei doi au luat cina în prima seară.

Avocatul lui Puigdemont, Gonzalo Boye, a vorbit şi el vineri cu RAC1 şi a confirmat că fostul preşedinte regional a părăsit Spania.

Ministerul de Interne al Spaniei nu a comentat încă informaţiile.

Puigdemont, fostul preşedinte catalan şi simbolul mişcării de independenţă a regiunii catalane, a apărut în public la Barcelona joi. El a ţinut un discurs şi apoi a dispărut. Puigdemont a intrat ilegal în Spania deoarece pe numele lui există un mandat de arestare.

După apariţia de joi de la Barcelona, poliţia spaniolă a lansat o amplă campanie şi a închis căile de acces către oraş timp de câteva ore. Doi poliţişti sunt audiaţi deoarece se crede că l-au ajutat pe politician să fugă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici