- Home
- Externe
- MOSCOVA, (08.12.2014, 14:23)
- Iuliana Enache
Serghei Riabkov reiterează că scopul sancţiunilor americane este schimbarea regimului în Rusia
Scopul sancţiunilor Washingtonului este să creeze condiţiile schimbării regimului în Rusia, a declarat luni adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, în faţa Camerei inferioare a Parlamentului rus, relatează agenţia Tass, în pagina electronică.
Urmărește
183 afișări
Serghei Riabkov reiterează că scopul sancţiunilor americane este schimbarea regimului în Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Nu se ascunde faptul că scopul sancţiunilor este crearea unor condiţii sociale şi economice pentru determinarea unei schimbări de regim în Rusia", a declarat Riabkov, în cadrul unei audieri despre relaţiile Rusia-SUA.
"Nu sunt pregătit să spun că asistăm la o reeditare a Războiului Rece sau cât va dura această situaţie. Un lucru ştiu sigur: ieşirea din situaţia actuală pe care au produs-o sancţiunile SUA va dura mulţi ani", a adăugat el.
Statele Unite încearcă să forţeze Rusia să îşi reconsidere conceptul de politică externă pentru poziţia adoptată în privinţa Ucrainei, a declarat Riabkov. "Dorinţa de a îndepărta ţările membre CSI (Comunitatea Statelor Independente) de Rusia a fost întotdeauna pe lista intereselor americane de politică externă şi la începutul acestui an s-a manifestat cu o deosebită agresivitate", a afirmat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Premierul Marcel Ciolacu are miercuri o întâlnire de lucru cu ministrul Finanţelor, Tánczos Barna
-
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a fost arestat
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
"Susţinătorilor politicilor antiruse li s-a oferit un impuls pentru a organiza o lovitură guvernametnală. În conformitate cu sloganul «scopul justifică mijloacele» ei au făcut din naţionaliştii radical principala lor forţă de atac. Apoi a fost luată o decizie de «a ne pedepsi» - mai întâi pentru exprimarea paşnică şi liberă a voinţei de către populaţia din Crimeea şi Sevastopol, apoi pentru poziţia în evenimentele din sud-estul Ucrainei", a precizat Riabkov, adăugând că se fac încercări pentru "a forţa Rusia să îşi reconsidere conceptul de politică externă".
El a precizat, de asemeena, că sunt posibile complicaţii ulterioare ale relaţiilor ruso-americane. "Nu exclud nimic, orice complicaţie este posibilă", a afirmat el.
Recunoaşterea de către Statele Unite a faptului că Crimeea este parte din Rusia va trebui să aştepte câteva decenii, a continuat Raibkov. "Statele Unite nu au recunoscut aderarea Ţărilor Baltice la Uniunea Sovietică timp de decenii. Mă aştept ca SUA să adopte aceeaşi poziţie şi în privinţa Crimeei şi Sevastopolului", a explicat el.
Pe de altă parte, Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale, a declarat în cadrul aceleiaşi audieri parlamentare că relaţiile actuale dintre Rusia şi Statele Unite nu sunt altceva decât o reeditare a Războiului Rece.
"Aşa cum văd eu lucrurile, ar fi corect să descriem aceste relaţii ca o altă ediţie a Războiului Rece", a declarat Puşkov. "Cu atât mai mult cu cât încordarea emoţională puternică este o caracteristică a situaţiei actuale, iar încordarea este, în opinia mea, mai are decât era în anii Războiului Rece", a adăugat el.
Puşkov a subliniat îngheţarea completă a legăturilor interparlamentare dintre cele două ţări. "Pot să confirm că relaţiile interparlamentare sunt total absente", a afirmat el.
"În urmă cu şase luni, când am propus o călătorie pntru a discuta despre criza siriană, Congresul american a declarat că nu este interesat de cooperarea cu Rusia", a continuat Puşkov. "Întâlnirile punctuale care au loc - la OSCE sau cu alte ocazii - nu schimbă situaţia", a conchis parlamentarul rus.
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe