- Home
- Externe
- LONDRA, (17.06.2014, 12:40)
- Luminiţa Bogdan
SONDAJ: Britanicii vor ca imigranţii să aştepte trei ani pentru accesul la ajutoarele sociale
Două treimi dintre britanici consideră că imigranţii din Uniunea Europeană ar trebui obligaţi să aştepte trei ani înainte de a solicita ajutoare sociale în Marea Britanie, arată rezultatele unui sondaj publicat marţi la Londra.
Urmărește
299 afișări
SONDAJ: Britanicii vor ca imigranţii să aştepte trei ani pentru accesul la ajutoarele sociale (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
Peste 3.000 de persoane au participat la sondajul British Social Attitudes, realizat de agenţia NatCen Social Research. Potrivit rezultatelor, 61 la sută dintre persoanele intervievate au afirmat că imigranţii ar trebui să aştepte cel puţin trei ani înainte de solicita ajutoare sociale, relatează publicaţia Express în pagina electronică.
Pe de altă parte, un britanic din zece a afirmat că imigranţii ar trebui să aştepte cel puţin 10 ani pentru accesul la ajutoare sociale, în timp ce 6 la sută dintre cei intervievaţi au răspuns că cetăţenii străini nu ar trebui să primească deloc aceste beneficii.
Sondajul mai arată că un britanic din patru consideră că imigranţii vin în Marea Britanie doar pentru "a abuza" de generosul sistem de ajutoare sociale.
TITLURILE ZILEI
-
astăzi, 17:03
• Trump pregăteşte ordine executive care vor schimba radical armata americană
-
astăzi, 16:09
• Cel mai mare sindicat german cere reguli noi: maşinile străine să folosească piese europene
-
astăzi, 16:02
• ÎCCJ decide asupra pragului de consum de droguri la volan: pe lângă probă, contează aptitudinea
-
astăzi, 15:58
• Care este ţara europeană cu cea mai mare rată a depresiei? Cum arată situaţia în România
-
astăzi, 15:47
-
astăzi, 15:09
-
astăzi, 14:55
• Raluca Turcan: Este profund dăunător şi imoral ce face Romaşcanu. Adevărul va ieşi la lumină
-
astăzi, 13:18
-
astăzi, 13:42
• Uniunea Europeană aşteaptă reînnoirea sancţiunilor împotriva Rusiei după blocajul Ungariei
-
astăzi, 07:12
• Încă un război a izbucnit. Rebelii au ocupat un oraş cu 2 milioane de locuitori
-
astăzi, 12:29
-
astăzi, 07:20
• Furtul tezaurului Corpul de control al premierului merge la Ministerul Culturii
-
astăzi, 11:57
• Iohannis: Extremismul, atitudinile şi manifestările xenofobe şi antisemite se deghizează perfid
-
astăzi, 14:40
• Live text Războiul din Ucraina, ziua 1069. Budanov avertizează că existenţa Ucrainei este ameninţată dacă nu vor avea loc negocieri / Trupele nord-coreene se retrag temporar de pe linia de contact din regiunea Kursk / Rusia a pierdut 831.620 de militari în Ucraina / Atac cu drone. Zonele vizate: Hmelnîţkîi, Ivano-Frankivsk şi Dnipro
-
astăzi, 12:19
• Iranul lansează rachete echipate cu inteligenţă artificială
În plus, mai multe de trei sferturi dintre persoanele intervievate s-au exprimat în favoarea reducerii ratei imigraţiei în Marea Britanie. Astfel, mai multe de trei persoane din patru s-au pronunţat în favoarea reducerii ratei imigraţiei măcar "puţin", în timp ce 56 la sută dintre cei intervievaţi au afirmat că doresc o reducere considerabilă.
Un număr important dintre participanţii la sondaj- 43 la sută, faţă de 37 la sută în 2003 - consideră că imigranţii au crescut nivelul infracţionalităţii în Marea Britanie.
În plus, jumătate dintre persoanele intervievate consideră că imigranţii le iau locurile de muncă britanicilor, în creştere cu 7 la sută, faţă de 43 la sută în urmă cu zece ani.
De asemenea, impactul economic al imigraţiei este apreciat drept negativ de 47 la sută dintre britanici, în timp ce 45 la sută consideră că ameninţă viaţa culturală britanică.
În acest context, publicaţia Express notează că opţiunile britanicilor vor creşte presiunea asupra Guvernului în vederea consolidării măsurilor de control a imigraţiei în Marea Britanie.
Autorii sondajului consideră că politicienii britanici vor ignora rezultatele studiului "pe riscul lor".
Publicarea sondajului intervine la doar câteva luni după ce premierul David Cameron a aprobat noi măsuri pentru a bloca accesului imigranţilor din Uniunea Europeană la ajutoare sociale, care pot fi solicitate la trei după sosirea în Marea Britanie.
Măsurile au fost decise de Guvernul conservator condus de David Cameron după ce Marea Britanie a ridicat, din 1 ianuarie, accesul pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cine este omul care conduce cel mai important lanţ de restaurante din România şi coordonează o echipă de 1.500 de oameni
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
PROSPORT.RO
Cum a ajuns Jennifer Aniston să fie implicată în drama conjugală a soților Obama. Adevărul din culise!
CANCAN.RO
Orașul din România în care vom avea două zile de NINSOARE la început de februarie, potrivit meteorologilor AccuWeather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe