Sondaj Reuters/Ipsos: Kamala Harris creşte în preferinţele alegătorilor după retragerea lui Joe Biden. Cum se poziţionează faţă de Donald Trump

  • Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, prezumtiva candidată din partea democraţilor, a preluat un avans marginal faţă de republicanul Donald Trump în cursa prezidenţială din SUA, potrivit unui nou sondaj Reuters/Ipsos.
  • Kamala Harris are susţinerea actualului preşedinte american Joe Biden pentru a deveni succesorul său la Casa Albă, după ce acesta şi-a anunţat duminică retragerea din cursă.
Urmărește
14129 afișări
Imaginea articolului Sondaj Reuters/Ipsos: Kamala Harris creşte în preferinţele alegătorilor după retragerea lui Joe Biden. Cum se poziţionează faţă de Donald Trump

Sondaj Reuters/Ipsos: Kamala Harris creşte în preferinţele alegătorilor. Cum se poziţionează faţă de Donald Trump

Kamala Harris l-a devansat pe Trump cu 44% la 42% în rândul alegătorilor înregistraţi în sondajul naţional, efectuat luni şi marţi, după ce preşedintele Joe Biden s-a retras duminică din competiţie şi a susţinut-o pe aceasta ca succesor al său, scrie agenţia Reuters.

În urmă cu o săptămână şi anterior retragerii lui Joe Biden din cursă, Kamala Harris şi Donald Trump se aflau la egalitate în sondaje, fiind cotaţi cu câte 44% din intenţiile de vot. La începutul lunii iulie, Trump o devansa pe Harris cu un punct procentual.

În toate cele trei cazuri, diferenţa s-a încadrat în marja de eroare de 3 puncte a sondajului, dar rezultatele ar putea semnala un impuls limitat în direcţia democraţilor - şi sugerează, de asemenea, că Trump nu a avut parte de impulsul tipic pentru un candidat după convenţia naţională a partidului său de săptămâna trecută din Milwaukee.

Sondajul, care a fost realizat online, a intervievat 1.241 de adulţi americani la nivel naţional, inclusiv 1.018 alegători înregistraţi.

Într-un timp record, Kamala Harris are asigurată nominalizarea Partidului Democrat după ce a obţinut sprijinul majorităţii delegaţilor.

Un sondaj neoficial al delegaţilor, realizat de Associated Press, arată că Harris are susţinerea din partea a peste 2.500 de delegaţi, cu mult peste cei 1.976 necesari pentru nominalizare.

Convenţia Naţională Democrată va avea loc în perioada 19-22 august în Chicago, atunci când democraţii îşi vor desemna oficial candidatul pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici