Spania va trimite rachete PATRIOT şi tancuri Leopard Ucrainei

Spania intenţionează să trimită rachete Patriot şi tancuri Leopard în Ucraina, ca parte a unui pachet de arme de 1,13 miliarde de euro, anunţă El Pais.

266 afișări
Imaginea articolului Spania va trimite rachete PATRIOT şi tancuri Leopard Ucrainei

Spania va trimite rachete PATRIOT şi tancuri Leopard Ucrainei

Livrarea include o duzină de rachete antiaeriene Patriot, 19 tancuri Leopard 2A4 fabricate în Germania şi diverse alte arme fabricate în Spania, cum ar fi echipamente anti-drone şi muniţie.

Anunţul este aşteptat să fie făcut în timpul unei vizite oficiale a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Madrid, unde se va întâlni cu premierul Pedro Sanchez şi regele Felipe.

Guvernul spaniol a aprobat pachetul luna trecută, dar nu a specificat armele incluse la momentul respectiv. Contribuţia Spaniei vine pe fondul creşterii ajutorului militar din partea ţărilor NATO pentru Ucraina, în timp ce aliaţii occidentali continuă să sprijine apărarea Kievului împotriva forţelor ruseşti.

SMG al Ucrainei a transmis în această dimineaţă că ofensiva Rusiei are loc pe un front de 1.000 km, concentrarea Moscovei rămâne direcţia Chasiv Iar, din regiunea Doneţ. Preşedintele Zelenski a avertizat, însă, că Rusia vrea să deschidă un alt front în regiunea Sumi, care dacă va fi conectat cu cele din Harkov şi Doneţ ar mări linia frontului cu 300 km. Rusia a lansat noaptea trecută 14 rachete şi 36 drone, Ucraina a doborât 12 rachete şi 31 drone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici