- Home
- Externe
- PARIS, (03.12.2014, 15:11)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Speranţa de viaţă a crescut în UE la peste 79 de ani, mai mult ca în anii 1990. În România este sub 75 de ani
Speranţa de viaţă a progresat în Uniunea Europeană comparativ cu anii 1990, dar disparităţile între ţări persistă, România figurând printre statele cu o medie redusă, de până în 75 de ani, anunţă Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), citată de AFP.
Urmărește
498 afișări
Speranţa de viaţă a crescut în UE la peste 79 de ani, mai mult ca în anii 1990. În România este sub 75 de ani (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)
În medie, speranţa de viaţă în cele 28 de state membre UE a fost de 79,2 ani în 2012, cu 5,1 ani mai mult decât în anii 1990.
"Acest progres se explică în principal prin reducerea mortalităţii cauzată de boli cardiovasculare, în special la persoanele cu vârste cuprinse între 50 şi 65 de ani", explică OCDE.
Spania, cu o speranţă de viaţă de 82,5 ani, Italia, cu 82,4 ani, şi Franţa, cu 82,1 ani, sunt ţările europene cu cele mai ridicate speranţe de viaţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
Ţările baltice şi statele est-europene sunt la polul opus, având speranţe de viaţă sub 75 de ani - România, Bulgaria, Letonia şi Lituania.
Speranţa de viaţă în Estonia a crescut cu şapte ani faţă de anul 1990, iar în Cehia, cu 6,6 ani.
În Lituania şi Bulgaria, speranţa de viaţă s-a prelungit cu trei ani în perioada 1992 - 2012.
Femeile din Uniunea Europeană trăiesc mai mult decât bărbaţii - 82,2 ani, comparativ cu 76,1 ani.
Bolile cardiovasculare rămân principala cauză de mortalitate în Europa, reprezentând 40% din decese în 2011, în timp ce cancerul provoacă 24% din decese.
Mortalitatea cauzată de cancer a rămas la acelaşi nivel sau a crescut în ţările baltice şi în Bulgaria, România, Croaţia şi Macedonia.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe