Stare de urgenţă în oraşul-port Volos din Grecia, din cauza peştilor morţi

  • Oraşul-port Volos din centrul Greciei, criză ecologică.
  • Autorităţile au declarat stare de urgenţă după ce tone de peşti morţi au ajuns în port şi pe coastele din Golful Pagasetic.
Urmărește
990 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în oraşul-port Volos din Grecia, din cauza peştilor morţi

Declaraţia de urgenţă de o lună de zile emisă de secretarul general al protecţiei civile Vassilis Papageorgiou va asigura fonduri şi resurse pentru a accelera curăţarea portului din Golful Pagasetic, unde tone de peşti morţi s-au adunat de-a lungul coastei şi în râuri, potrivit Athens News Agency.

Aceasta este a doua catastrofă ecologică care afectează portul Volos, situat la trei ore şi jumătate de mers cu maşina la nord de Atena, după ce anul trecut inundaţiile catastrofale au afectat regiunea Thessalia.

Acele inundaţii au reumplut un lac din apropiere care secase în 1962 în încercarea de a combate malaria, umflându-l de trei ori mai mult decât dimensiunea sa normală.

„După furtunile Daniel şi Elias din toamna anului trecut, aproximativ 20.000 de hectare de câmpii din Tesalia au fost inundate, iar diverşi peşti de apă dulce au fost duşi de râuri” spre mare, a declarat Dimitris Klaudatos, profesor de agricultură şi mediu la Universitatea din Tesalia, citat de AFP.

De atunci, apele lacului s-au retras drastic, forţând peştii de apă dulce să se îndrepte spre portul Volos care se varsă în Golful Pagasetic şi în Marea Egee, unde nu pot supravieţui.

Numai marţi, autorităţile au îndepărtat 57 de tone de peşti morţi eşuaţi pe plajele de lângă Volos.

Plase speciale au fost plasate la gura de vărsare a râului Xiria pentru a reţine volumul mare de peşti morţi.

Traficul turistic în zonă a scăzut deja cu aproape 80 la sută de la inundaţiile de anul trecut, potrivit asociaţiei locale a restaurantelor şi barurilor.

Criza ecologică a determinat o anchetă a procurorului general.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
grecia,
peşti morţi,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici