- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Stare de urgenţă în Ungaria după accidentul chimic
Guvernul a instituit marţi dimineaţa starea de urgenţă în trei comitate din vestul Ungariei, din cauza inundaţiilor produse de scurgerea de reziduuri chimice dintr-un rezervor avariat, aparţinând unei fabrici de alumină.
Stare de urgenţă în Ungaria după accidentul chimic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Starea de urgenţă a fost decretată în comitatele Veszprem, Gyor-Moson-Sopron şi Vas.
De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat marţi că a fost convocat Comitetul de Coordonare al Guvernului.
Compania ungară de producere şi comercializare a aluminiului (MAL), care deţine rezervorul avariat, a declarat că au fost începute lucrări de reparaţii la locul accidentului, pentru a preveni alte posibile scurgeri, potrivit unui comunicat publicat marţi. MAL a subliniat că, în pofida spărturii, 96-98 la sută din substanţele chimice au rămas în rezervor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Firma, deţinută de investitori ungari, a precizat că va "mobiliza toate resursele pe care le are la dispoziţie şi va depune toate eforturile, împreună cu autorităţile, pentru a reduce pe cât posibil efectul tragediei umane". "Conducerea MAL îşi asumă în continuare responsabilitatea de a informa în mod corect publicul în legătură cu acest subiect", se arată în comunicat.
Potrivit textului citat de MTI, compania a urmat cu stricteţe toate procedurile tehnologice. Cea mai recentă inspecţie a avut loc chiar în ziua producerii accidentului industrial şi ultima analiză a apei nu a oferit niciun indiciu preliminar care ar fi putut avertiza în legătură cu producerea dezastrului natural, a subliniat compania.
MAL a declarat că, în conformitate cu regulamentul Uniunii Europene privind deşeurile, reziduurile chimice scurse nu sunt considerate deşeuri cu risc toxic şi componentele sale nu sunt solubile în apă.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO