- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Statele Unite construiesc noi reactoare nucleare, pentru prima dată din 1978
Autorităţile federale americane au autorizat, joi, pentru prima dată din 1978 construirea de noi reactoare nucleare în Statele Unite. Comisia pentru reglementare în domeniul nuclear (NRC) a aprobat o rezoluţie care autorizează "construirea şi punerea în serviciu a reactoarelor trei şi patru de la Vogtle", centrală atomică situată în Georgia (sud-est) şi exploatată de Southern Nuclear.
Centrala nucleară Three Mile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Este vorba despre primele două reactoare a căror construcţie este autorizată de NRC din 1978, când a fost aprobată centrala din Shearon Harris în North Carolina (sud-est).
Cele două viitoare reactoare de la Vogtle sunt de tipul AP1000 realizate de grupul japonez Toshiba şi filiala sa americană Westinghouse.
Cu o putere de 1.154 MW, potrivit constructorului, AP1000 este un reactor de a treia generaţie cu apă sub presiune. Acesta a primit certificare din partea NRC pentru piaţa americană în decembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Peste 8 milioane de români au votat / Referendumul a fost validat
-
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat. Pentru a trece fiecare întrebare are nevoie de 50% +1 din voturi
-
Adrian Sârbu: Ca să-ţi ia votul, impostorii de partid se prefac că se ceartă. Se vor împăca şi vor conduce ţara împotriva ta! Ştii ce ai de făcut: TE DUCI ŞI PUI ŞTAMPILA PE ALB, ADICĂ PE NICIUNUL!
-
Primăria Municipiului Bucureşti, precizări legate de referendumul local din Capitală: Mesaj pentru cei care au viză de flotant
Permisul de construcţie a fost acordat în pofida opoziţiei preşedintelui NRC, Gregory Jaczko. "Nu pot să susţin eliberarea acestei autorizaşii ca şi cum Fukushima nu ar fi avut loc niciodată", or, "în opinia mea, este ceea ce suntem pe cale să facem", a declarat el, referindu-se la catastrofa nucleară japoneză din martie 2011.
Jaczko a declarat că el ar fi vrut să lege licenţa acordată Southern Nuclear de un "angajament irevocabil" al companiei de a încheia, înainte de punerea în funcţiune, lucrările de ameliorare pe care le-a prevăzut pentru a ţine cont de ce s-a întâmplat la Fukushima.
Ceilalţi patru membri ai comisiei au apreciat că acest lucru "nu ar schimba cu nimic siguranţa funcţionării noilor reactoare".
Amintind că proiectul de extindere a Vogtle reprezintă o investiţie de 14 miliarde de dolari şi "4.000-5.000 de locuri de muncă în momentul de vârf al activităţii", compania a afirmat că reactorul 3 ar urma să intre în serviciu în 2016, iar reactorul 4 anul viitor.
Avântul industriei nucleare a fost tăiat în Statele Unite după accidentului din 1979 de la centrala Three Mile Island din Pennsylvania (est), unde interiorul unui reactor s-a topit.
Ultimul reactor nuclear care a intrat în funcţiune în ţară a fost cel al centralei Watts Bar, în Tennessee (sud-est), care alimentează reţeaua din 1996. Potrivit Departamentului Energiei, reactorul 2 al centralei a cărui construcţie a cunoscut numeroase întârzieri urmează să înceapă să funcţioneze în 2013.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:42
-
astăzi, 19:35