Statele Unite şi Cuba vor relua, peste câteva săptămâni, relaţiile la nivel de ambasade

Statele Unite şi Cuba au stabilit, miercuri, reluarea relaţiilor la nivel de ambasade pentru prima dată după mai mult de 50 de ani de ostilităţi, anunţă preşedintele american, Barack Obama, citat de Fox News.

151 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi Cuba vor relua, peste câteva săptămâni, relaţiile la nivel de ambasade

Statele Unite şi Cuba vor relua, peste câteva săptămâni, relaţiile la nivel de ambasade (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este vorba de un pas istoric în efortul de normalizare a relaţiilor cu Guvernul cubanez şi cu poporul; deschidem un nou capitol în relaţia cu vecinii noştri", a declarat Obama.

Ambasada Statelor Unite la Havana va fi deschisă pe 20 iulie, a comunicat Ministerul cubanez de Externe.

Statele Unite şi Cuba au decis în decembrie 2014 reluarea relaţiilor diplomatice.

"Ca parte a acestui efort, preşedintele Raul Castro şi cu mine am coordonat eforturile pentru redeschiderea ambasadelor", a precizat Obama.

Barack Obama şi liderul Cubei, Raul Castro, au reluat relaţiile bilaterale după 56 de ani de tensiuni şi ostilităţi izbucnite după ce rebelii conduşi de Fidel Castro au înlăturat regimul Fulgencio Batista, susţinut de SUA, pe 1 ianuarie 1959.

"Cuba este încurajată să dezvolte relaţii respectuoase de cooperare între cele două popoare şi guverne", a declarat Raul Castro, în vârstă de 84 de ani, fratele lui Fidel Castro şi preşedinte al Cubei din 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici