- Home
- Externe
- WASHINGTON, (13.11.2014, 08:50)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Americanii, îngrijoraţi că sunt spionaţi online atât de Guvern, cât şi de companii private
Americanii sunt îngrijoraţi că sunt spionaţi pe Internet atât de către Guvern, cât şi de către societăţi private, relevă Institutul Pew Research Center într-un studiu publicat miercuri, relatează AFP.
Urmărește
315 afișări
STUDIU: Americanii, îngrijoraţi că sunt spionaţi online atât de Guvern, cât şi de companii private
Aproximativ 80% dintre persoanele intervievate se declară "de acord" sau "întru totul de acord" cu faptul că este necesar să-şi facă griji cu privire la supravegherea - de către Guvern - a conversaţiilor telefonice sau online.
Şi mai mulţi - 91% - dintre americani cred că în calitate de consumatori au pierdut controlul asupra modului în care informaţiile lor personale sunt colectate şi folosite de către societăţi private, iar 64% apreciază că este necesar ca Guvernul să facă mai mult pentru reglementarea acestor practici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia și Iran și-au conectat sistemele naționale de plată, într-o mișcare semnificativă către dedolarizare. În primă fază, iranienii vor putea retrage ruble din Rusia
-
SUA inaugurează o bază de apărare antirachetă în Polonia
-
Victoria lui Trump ar putea afecta negativ economia Ungariei: Forintul, sub presiune din cauza tarifelor şi inflaţiei
-
Liber prin Europa: Austria renunţă la dreptul de veto şi deschide calea Schengen pentru România şi Bulgaria
Aproximativ 81% dintre americani nu se simt "foarte" sau "absolut deloc în securitate" atunci când utilizează reţele de socializare pentru a împărtăşi informaţii cu caracter privat, iar 68% nu se simt în securitate atunci când discută pe mesageria online.
Peste jumătate sunt îngrijoraţi de securitatea mesajelor scurte sau e-mailurilor, iar aproape jumătate sunt preocupaţi de cea a telefoanelor mobile. Însă doar 31% dintre americani se îndoiesc de securitatea telefoanelor fixe.
"Departe de a fi indiferenţi faţă de viaţa lor privată, americanii vor, din contră, să se facă mai mult pentru a fi protejaţi', apreciază Lee Rainie, directorul Centrului de cercetare Internet Project, coautor al studiului.
Cu toate acestea, anumiţi americani se declară pregătiţi să-şi dea datele private în schimbul unor servicii: 55% vor să împărtăşească informaţii cu condiţia să aibă acces gratuit la servicii online.
Aproximativ 43% dintre americani afirmă că au auzit vorbindu-se "mult" despre supravegherea datelor personale de către Guvern, iar 44% afirmă că au auzit vorbindu-se "un pic" despre acest lucru.
Sondajul a fost efectuat la peste un an de la dezvăluirile în iunie 2013, de către fostul consultant al NSA (National Security Agency) Edward Snowden, ale amplorii sistemului de supraveghere aparţinând Statelor Unite.
Aceste dezvăluiri au provocat proteste şi au tensionat relaţiile Washingtonului cu aliaţii săi.
"Cei care sunt cei mai conştienţi de programele de supraveghere se simt cel mai puţin în securitate în comunicaţiile lor", notează cercetătoarea Mary Madden de la Pew.
Cercetătorii au format un panel de 607 adulţi, care s-au oferit voluntari, care să răspundă în patru sondaje într-o perioadă de un an.
Primul dintre aceste sondaje a fost realizat în perioada 11-28 ianuarie şi are o marjă de eroare de 3,98 de puncte.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
CAUZA OFICIALĂ a morții lui Silviu Prigoană. Autopsia s-ar fi terminat, care este verdictul medicilor legiști
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe