- Home
- Externe
- NEW YORK, (26.06.2013, 21:23)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Birourile şi scaunele mari predispun oamenii la înşelătorie şi hoţie
Birourile şi scaunele de mari dimensiuni îi fac pe oameni să se simtă mai puternici, iar atunci sunt mult mai înclinaţi să înşele sau să fure, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la cele mai prestigioase şcoli de business din Statele Unite, precum universităţile Harvard şi Columbia.
Urmărește
229 afișări
STUDIU: Birourile şi scaunele mari predispun oamenii la înşelătorie şi hoţie (Imagine: Hepta.ro)
Cercetarea, care urmează să fie publicată în viitoarea ediţie a Psychological Science, mai arată că şoferii care conduc vehicule cu scaune mari sunt mai predispuşi să comită infracţiuni în trafic, relatează MarketWatch.
Studiul este intitulat "Ergonomia necinstei: Efectul posturii asupra furtului, înşelătoriei şi infracţiunilor din trafic", iar concluziile acestuia sunt că birourile şi scaunele mari îi fac pe oameni să se simtă mai puternici, iar când se simt mai puternici sunt mult mai înclinaţi să înşele şi să fure.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Autorii studiului nu sunt nişte excentrici, ci ar putea impresiona orice juriu federal. Sunt cercetători la cele mai mari şcoli de business din Statele Unite, respectiv la Columbia University, Massachusetts Institute of Technology, Harvard University, Northwestern University şi University of California, Berkeley.
"Am fost uimiţi de ceea ce am constatat. Ştiam de legătura dintre putere şi înşelătorie. Nu ne aşteptam ca poziţia corpului să aibă un efect atât de puternic", a spus Andy Yap, profesor asociat la Sloan School of Management, care a început cercetarea pe vremea când studia la Columbia Business School.
El a arătat că puterea este ca energia nucleară, poate fi folosită pentru a face bine, dar poate fi şi periculoasă şi folosită în slujba răului.
Ideea că mişcarea şi poziţia corpului influenţează ceea ce simt oamenii a fost analizată încă din perioada lui Charles Darwin.
Yap şi colegii săi au arătat în studiul lor că oamenii pot ceda impulsurilor negative într-un mediu care le permite să îşi întindă braţele în aer, ca o gorilă alfa.
Autorului articolului publicat de MarketWatch, Al Lewis, a dat ca exemplu cazul unui fost manager al unui fond de hedging, condamnat pentru conspiraţie şi fraudă cu instrumente financiare.
Curtea de apel din Manhattan a confirmat în această săptămână condamnarea în 2011 a lui Raj Rajaratnam, care a susţinut fără succes că agenţii FBI au înşelat un judecător pentru a aproba interceptarea convorbirilor sale telefonice.
Miliardarul Rajaratnam este fondatorul fondului de hedging Galleon Group. În octombrie 2009, el a fost arestat pentru insider trading (folosire de informaţii confidenţiale), într-un scandal de amploare, iar ulterior fondul Galeon a fost închis.
Lewis consideră, având în vedere studiul privind efectul mobilierului de birou, că un argument mai bun pentru Rajaratnam ar fi fost să susţină că biroul său l-a determinat să facă ceea ce a făcut.
Rajaratnam a avut un birou uriaş cu forme curbate, înconjurat de o duzină de monitoare mari de computere, a arătat Lewis, potrivit căruia este posibil ca investitorul să fi fost posedat de acestea, ca de un demon venit din iad.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe