- Home
- Externe
- PARIS, (08.07.2014, 08:58)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Chikungunya, o "ameninţare sanitară de anvergură" pentru continentul american
Virusul ce provoacă Chikungunya constituie o "ameninţare sanitară de anvergură" pentru zonele tropicale şi subtropicale ale continentului american, în timp ce o epidemie este în curs în Antile, subliniază marţi Institutul de supraveghere sanitară (INVS) francez.
Urmărește
564 afișări
STUDIU: Chikungunya, o "ameninţare sanitară de anvergură" pentru continentul american (Imagine: Shutterstock)
"Adunări ale populaţiei, precum cele prilejuite de Cupa Mondială de fotbal din iunie 2014 din Brazilia, constituie situaţii favorabile pentru răspândirea virusului şi necesită măsuri de prevenţie specifice", avertizează acest organism sanitar public într-un articol publicat în Buletinul epidemiologic săptămânal (BEH).
Acest virus, transmis de ţânţari, provoacă febră puternică şi dureri articulare.
Boala, împotriva căreia nu există un tratament specific şi nici un vaccin, poate fi fatală pentru persoanele slăbite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
După ce a apărut brusc în noiembrie 2013 în insulele franceze Saint-Martin şi Saint-Barthélemy, virusul s-a răspândut progresiv în regiunea Antile.
Epidemia afectează în prezent mai multe ţări din Caraibe, în special Guadalupe şi Martinica, unde riscă să se intensifice odată cu sezonul ploios, între iulie şi noiembrie, ce favorizează înmulţirea ţânţarilor, subliniază INVS.
Potrivit datelor citate săptămâna trecută de Ministerul Sănătăţii, 90.000 de persoane au fost afectat în Guadalupe şi Martinica de la începutul epidemiei în decembrie.
Este dificil de anticipat evoluţia epidemiei în aceste două departamente din cauza numeroşilor factori legaţi de climă, mediu şi de gradul de imunitate al populaţiei.
Acest virus este prezent acum în numeroase insule din Caraibe şi afectează şi Guyana, dar într-o măsură "moderată", potrivit INVS.
Pe continentul american, câteva cazuri autohtone au fost înregistrate în America Centrală, cu opt cazuri confirmate în Salvador, potrivit ultimului raport difuzat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) la 3 iulie.
Acestea desemnează persoanele contaminate local de ţânţari şi nu călătorii contaminaţi într-una dintre zonele cunoscute ca infectate şi care se întorc cu boala în ţara lor.
În Statele Unite au fost înregistrate câteva zeci de cazuri dar care, oficial, sunt toate înregistrate în rândul călătorilor, potrivit OMS.
INVS avertizează împotriva riscurilor crescute de epidemie în ţările tropicale ale continentului american, unde ţânţarii se înmulţesc rapid.
Introducerea acestei boli în ţări "foarte populate" din America Latină unde "populaţia este total naivă" în privinţa virusului, în sensul că nu a intrat niciodată în contact cu acesta, constituie o "ameninţare sanitară de anvergură", apreciază organismul.
Sudul Europei, unde se înmulţesc ţânţarii-tigru care transmit febra Dengue şi chikungunya, este de asemenea o zonă vizată de riscul introducerii acestei boli pe timpul verii, avertizează institutul.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate