STUDIU: Corupţia în Bulgaria atinge cel mai înalt nivel din ultimii 15 ani

Corupţia a atins, în 2014, cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani în Bulgaria, fenomenul având ramificaţii la cel mai înalt nivel politic, conform unui raport realizat de Centrul de Studii Democratice (CSD).

243 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Corupţia în Bulgaria atinge cel mai înalt nivel din ultimii 15 ani

STUDIU: Corupţia în Bulgaria atinge cel mai înalt nivel din ultimii 15 ani (Imagine: Shutterstock)

La aproape opt ani de la admiterea Bulgariei în Uniunea Europeană, corupţia este la cel mai ridicat nivel de după 1999, potrivit raportului elaborat de institutul cu sediul la Sofia.

Aproximativ 40% dintre bulgarii intervievaţi afirmă că li s-a cerut să dea mită anul acesta, iar 29,3% au oferit mită.

"Faptul că majoritatea bulgarilor se opun corupţiei dar mulţi au fost nevoiţi să dea mită evidenţiază o problemă structurală", este concluzia CED.

"În afară de corupţia cotidiană, Bulgaria se confruntă şi cu un nivel alarmant al corupţiei politice", subliniază CED.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici