- Home
- Externe
- (05.07.2020, 16:28)
- Alexandru Irimia
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU. Marele mister al pandemiei, REVELAT. Cât de mortal este COVID-19
La mai bine de şase luni de când a început pandemia, coronavirusul a infectat peste 11 milioane de oameni în întreaga lume şi a reuşit să provoace peste 525.000 de decese.
Urmărește
21357 afișări
STUDIU. Marele mister al pandemiei. Cât de mortal este COVID-19
În ciuda numărului tot mai mare, oamenii de ştiinţă încă nu au un răspuns definitiv la una dintre cele mai fundamentale întrebări despre virus: Cât de mortal este?
Conform New York Times, o estimare fermă ar putea ajuta guvernele să prezică câte decese s-ar produce dacă virusul ar fi scăpat de sub control. Rata de fatalitate a infecţiei nu a fost încă stabilită în condiţiile în care noul virus se răspândeşte în ţări precum Brazilia, Nigeria sau India.
Întrebarea a devenit şi mai complexă luna trecută, când Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au lansat date care sugerează că pentru fiecare infecţie documentată din Statele Unite, au existat în medie alte 10 cazuri care nu au fost înregistrate, probabil pentru că erau foarte uşoare sau asimptomatice. Dacă există multe mai multe infecţii asimptomatice decât s-a crezut, atunci virusul poate fi mai puţin mortal decât a apărut, dar chiar şi acest calcul este unul dificil.
Joi, după ce OMS a organizat o întâlnire online cu 1.300 de oameni de ştiinţă din întreaga lume, s-a ajuns la concluzia că rata mortaliăţii este sub 1%. Omul de ştiinţă, Dr. Soumya Swaminathan, a declarat că, pentru moment, rata mortaltăţii provocate de COVID-19 este de aproximativ 0,6% - ceea ce înseamnă că riscul de deces este mai mic de 1%. Cifra de 0,6% la nivel global reprezintă 47 milioane de oameni din întreaga lume.
Rata mortalităţii este preconizată a fi mai mică în ţările cu cu populaţii mai tinere şi cu grad scăzut de obezitate. În schimb, cifrele ar trebui să fie mai mari în ţările care nu au rezervoare de oxigen, ventilatoare şi aparate de dializă şi unde multe persoane locuiesc departe de spitale. De asemenea, în ţările sărace se pot întâlni aceste probleme.
Mulţi experţi se tem că infecţiile şi decesele vor prinde şi toamna, întrucât vremea mai rece îi obligă pe oameni să rămână în case, unde sunt mai predispuşi să se infecteze reciproc.
„Va merge mult mai sus în următoarele 12-18 luni, deoarece acesta este un coronavirus, nu o gripă, este posibil să nu urmeze acelaşi model, dar este „un transmiţător mult mai eficient decât gripa!”, a spus Dr. Osterholm.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36