- Home
- Externe
- (30.04.2020, 08:45)
- Bogdan Ciucă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU. Pacienţii vindecaţi de coronavirus retestează pozitiv din cauza fragmentelor de virus „moarte”. „Este practic imposibil ca virusul să fie reactivat”
Experţii în sănătate din Coreea de Sud au declarat miercuri că pacienţii cu coronavirus recuperaţi s-ar putea să fi testat din nou pozitiv din cauza urmelor de fragmente de virus care au fost deja inactivate, fragmente de virus „moarte”, informează agenţia Yonhap.
Urmărește
6045 afișări
STUDIU. Pacienţii vindecaţi de coronavirus retestează pozitiv din cauza fragmentelor de virus „moarte”
Începând de marţi, un total de 277 de persoane care s-au vindecat de coronavirus au primit rezultate pozitive la retestare, informează Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Coreea (KCDC), citat de agenţia Yonhap. Experţii spun însă că nu există niciun virus activ prezent în aceste cazuri, fiind vorba de un „fals pozitiv”. Experţii KCDK spun că au apărut cazuri „aparente” de reinfectare, deoarece fragmente de virus au rămas în corpul celor vindecaţi şi au provocat rezultate de tip „fals pozitiv”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
În prezent, Coreea de Sud foloseşte un test de reacţie în lanţ a polimerazei în transcripţie inversă (PCR) pentru virusul COVID-19, care funcţionează prin găsirea informaţiilor genetice ale virusului, sau ARN, într-un eşantion prelevat de la un pacient. Experţii spun că acest test PCR este atât de sensibil, încât încă poate ridica părţi din cantitatea mică de ARN dintr-o celulă chiar şi după ce persoana s-a recuperat după infectarea cu COVID-19.
„Fragmente de ARN încă pot exista într-o celulă, chiar dacă virusul este inactivat", au spus într-un comunicat de presă experţii KCDC. „Este mai probabil ca cei care au testat pozitiv să ia din nou ARN virus care a fost deja inactivat”, concluzionează experţii coreeni.
Oh Myoung-don, şeful comisiei, a declarat că cazurile în care oamenii au fost retestaţi pozitiv s-au datorat limitelor tehnice ale testelor PCR. Comitetul a mai spus că este practic imposibil ca virusul să fie reactivat dacă virusul COVID-19 nu provoacă infecţii cronice.
„Virusul COVID-19 nu invadează în interiorul nucleului celular şi se combină cu ADN-ul unui pacient”, spune Oh Myoung-don. „Asta înseamnă că virusul nu creează infecţii cronice”. Oh Myoung-don precizează că virusul COVID-19 este diferit de bolile precum HIV şi hepatita B, în care virusul rămâne în stare latentă în interiorul unui nucleu celular şi mai târziu provoacă infecţii cronice.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe