- Home
- Externe
- WASHINTON, (08.10.2016, 14:01)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SUA atribuie Administraţiei Rusiei atacuri cibernetice care au vizat Partidul Democrat american / Rusia respinge acuzaţiile "absurde" şi lipsite de fundament ale SUA
Administraţia Statelor Unite a formulat acuzaţii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi legislative, informează site-ul agenţiei Reuters.
Urmărește
503 afișări
SUA atribuie Administraţiei Rusiei atacuri cibernetice care au vizat Partidul Democrat american (Imagine: Laszlo Mihaly/ Mediafax Foto)
UPDATE 14:15 - Rusia respinge acuzaţiile "absurde" şi lipsite de fundament ale SUA
Acuzaţiile SUA privind atacuri cibernetice care ar fi fost comise de Rusia sunt lipsite de fundament şi reprezintă o tentativă de alimentare a "isteriei antiruse", a reacţionat Ministerul rus de Externe, în timp ce Kremlinul a denunţat o atitudine "absurdă", relatează site-ul agenţiei Reuters.
"Această sensibilizare pe tema «hackerilor ruşi» este folosită în campania electorală americană, de către actuala Administraţie SUA, implicată în această confruntare; sunt trucuri murdare", a declarat Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Preşedinţia Rusiei a calificat drept "absurde" acuzaţiile Statelor Unite.
"Nu există nicio dovadă pentru aceste acuzaţii grave. Sunt acuzaţii fabricate de cei care execută acum ordinele politice de la Washington, continuând să alimenteze isteria rusă fără precedent", a precizat Riabkov.
Moscova a reiterat disponibilitatea de a coopera cu Washingtonul pentru combaterea infracţionalităţii cibernetice.
În ultimele luni, oficiali americani au semnalat că atacurile cibernetice au fost efectuate de hackeri susţinuţi de Administraţia de la Moscova, scopul posibil fiind de a perturba campania în care candidata democrată la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, se confruntă cu republicanul Donald Trump.
"Avem motive să credem, date fiind scopul şi sensibilităţile acestor eforturi, că aceste activităţi puteau fi autorizate doar de oficiali de rangul cel mai înalt din Rusia", a transmis Administraţia SUA.
Comunicatul Departamentului pentru Securitatea Internă şi al Biroului directorului serviciilor de informaţii atribuie atacurile serverelor unor companii ruse.
"Aceste furturi de informaţii şi dezvăluiri au rolul efectuării unor ingerinţe în procesul electoral din SUA. Suntem în măsură să atribuim aceste activităţi Administraţiei Rusiei", precizează comunicatul.
Citeşte şi: Ministerul rus de Externe avertizează: Acuzaţiile lui John Kerry la adresa Rusiei ar putea atrage "consecinţe juridice"
Citeşte şi: Guvernele UE i-au transmis premierului britanic, Theresa May, că nu vor exista negocieri anticipate pentru Brexit
Citeşte şi: Peste 840 de morţi în Haiti din cauza Uraganului Matthew. Statul Florida a fost de asemenea afectat
Citeşte şi: Hollande anulează vizita în Polonia, după ce Varşovia a refuzat cumpărarea unor elicoptere militare
Citeşte şi: Şase morţi şi zeci de răniţi într-un atentat care a vizat un tren de călători, în Pakistan
Citeşte şi: Donald Trump acuză: Administraţia SUA tolerează imigranţi în ilegalitate pentru a-i lăsa să voteze
Citeşte şi: Ambasadorul Turciei la Berlin a revenit în Germania, la patru luni după ce a fost rechemat de Ankara
Citeşte şi: SPD analizează posibilitatea candidaturii lui Martin Schulz la funcţia de cancelar german
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe