SUA avertizează Turcia pentru furnizarea de echipamente americane Rusiei: Vor exista „consecinţe”

Washingtonul a avertizat Turcia că vor exista „consecinţe" dacă Ankara nu reduce exporturile de echipamente militare americane către Rusia.

Urmărește
14025 afișări
Imaginea articolului SUA avertizează Turcia pentru furnizarea de echipamente americane Rusiei: Vor exista „consecinţe”

SUA avertizează Turcia pentru furnizarea de echipamente americane Rusiei: Vor exista „consecinţe”

Secretarul adjunct al Departamentului de Comerţ al SUA, Matthew Axelrod, s-a întâlnit recent cu oficiali turci la Ankara şi Istanbul.

La aceste întâlniri, el a avertizat că Turcia se va confrunta cu o serie de „consecinţe” dacă nu va reduce exporturile de tehnologie americană către Rusia, care ar putea avea aplicaţii militare, relatează Financial Times.

„Avem nevoie ca Turcia să ne ajute să oprim fluxul ilicit de tehnologie americană către Rusia", a afirmat Axelrod într-o declaraţie pentru Financial Times. „(...) altfel nu vom avea de ales decât să impunem consecinţe celor care se sustrag controalelor noastre la export", a adăugat el pentru sursa citată.

Statele Unite sunt îngrijorate în special de faptul că Turcia a devenit un centru-cheie prin care electronicele fabricate în Occident, inclusiv procesoarele, cardurile de memorie şi amplificatoarele, ajung în rachetele şi dronele ruseşti, încălcând controalele la export.

SUA, UE şi alţi parteneri occidentali au impus sancţiuni drastice Moscovei încă de la debutul invaziei ruseşti în Ucraina. Cu toate acestea, Turcia a evitat restricţiile şi a crescut schimburile comerciale cu Rusia de la izbucnirea războiului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici