SUA se tem că sistemul Iron Dome ar putea fi saturat într-un posibil conflict Israel-Hezbollah. Hassan Nasrallah, liderul grupării: Niciun loc din Israel nu va fi sigur

Oficialii americani sunt îngrijoraţi că, dacă va începe un război între Israel şi Hezbollah, grupul militant susţinut de Iran ar putea să satureze sistemul Iron Dome al israelienilor, scrie CNN, citând oficiali americani.

Urmărește
880 afișări
Imaginea articolului SUA se tem că sistemul Iron Dome ar putea fi saturat într-un posibil conflict Israel-Hezbollah. Hassan Nasrallah, liderul grupării: Niciun loc din Israel nu va fi sigur

SUA se tem că sistemul Iron Dome ar putea fi saturat într-un posibil conflict Israel-Hezbollah. Hassan Nasrallah, liderul grupării: Niciun loc din Israel nu va fi sigur

Aceste preocupări, pe care americanii le-au transmis şi Israelului, apar în contextul în care Israelul a sugerat că se pregăteşte pentru o infiltrare aeriană şi terestră în Liban. De asemenea, israelienii le-ar fi comunicat americanilor că plănuiesc o redirecţionare a resurselor din sudul Fâşiei Gaza către nordul Israelului pentru a pregăti posibila ofensivă împotriva grupării.

„Credem că cel puţin unele dintre bateriile Iron Dome vor fi saturate”, a spus un oficial american.

Un alt lider israelian a declarat că este mai probabil ca Hezbollah să desfăşoare un atac la scară largă folosind rachete cu precizie ghidată, un lucru care ar fi greu de combătut. Hezbollah are multe rachete şi muniţie cu precizie ghidată, pe care le-a strâns de-a lungul anilor în special de la Iran.  Şi israelienii cred că sistemul Iron Dome ar putea fi vulnerabil, în special în nordul Israelului, şi sunt surprinşi de modalitatea de atac a membrilor grupării. Una dintre principalele preocupări este că Hezbollah ar putea folosi un număr mare de muniţie cu precizie ghidată şi rachete deodată.

În eventualitatea unui război, SUA cred că Israelul va avea nevoie mai ales de sisteme de apărare şi rachete de interceptare, pe care Washingtonul le are.

Preocupările SUA sunt şi mai mari mai ales că liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a ameninţat, în urmă cu două zile, că gruparea este bine poziţionată pentru a ataca Israelul într-un război şi că „niciun loc din Israel nu ar mai fi sigur”. Acesta a sus şi că distanţa mică dintre Liban şi Israel le-ar permite să desfăşoare atacuri comparabile cu atacul iranienilor, de pe 13 aprilie, din Israel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici