SUA şi Marea Britanie avertizează că hackerii din Coreea de Nord încearcă să fure secrete militare

  • Hackerii nord-coreeni au desfăşurat o campanie globală de spionaj cibernetic în încercarea de a fura secrete militare clasificate pentru a sprijini programul de arme nucleare interzis al Phenianului.
  • Anunţul a fost făcut joi de către Statele Unite, Marea Britanie şi Coreea de Sud într-un aviz comun.
Urmărește
365 afișări
Imaginea articolului SUA şi Marea Britanie avertizează că hackerii din Coreea de Nord încearcă să fure secrete militare

SUA şi Marea Britanie avertizează că hackerii din Coreea de Nord încearcă să fure secrete militare

Hackerii ar face parte din agenţia nord-coreeană de informaţii cunoscută sub numele de Biroul General de Recunoaştere, o entitate sancţionată de SUA în 2015, informează agenţia Reuters.

Unitatea cibernetică a vizat sau a încălcat sistemele informatice ale unei mari varietăţi de firme de apărare sau de inginerie, inclusiv producători de tancuri, submarine, nave militare, avioane de luptă şi sisteme de rachete şi radare, se arată în aviz.

Printre victime se află Administraţia Naţională pentru Aeronautică şi Spaţiu (NASA), Baza Randolph Air Force din Texas şi Baza Robins Air Force din Georgia, au declarat joi oficiali ai FBI şi ai Departamentului de Justiţie al SUA.

De asemenea, SUA afirmă că grupul îşi finanţează activitatea de spionaj prin operaţiuni ransomware împotriva entităţilor americane din domeniul sănătăţii, scrie BBC.

„Agenţiile autoare consideră că grupul şi tehnicile cibernetice rămân o ameninţare continuă pentru diverse sectoare industriale din întreaga lume, inclusiv, dar fără a se limita la entităţi din ţările lor respective, precum şi din Japonia şi India”, se arată în aviz.

Coreea de Nord are o lungă istorie de utilizare a unor echipe de hackeri sub acoperire pentru a intra în posesia unor informaţii militare sensibile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici