Summitul NATO de la Washington: Alianţa a comandat rachete antiaeriene Stinger în valoare de 700 de milioane de dolari

  • NATO a comandat rachete antiaeriene Stinger în valoare de aproape 700 de milioane de dolari în numele mai multor state membre, a declarat marţi Jens Stoltenberg.
  • Rachetele Stinger au fost foarte solicitate de Ucraina.
Urmărește
4719 afișări
Imaginea articolului Summitul NATO de la Washington: Alianţa a comandat rachete antiaeriene Stinger în valoare de 700 de milioane de dolari

Summitul NATO de la Washington: Alianţa a comandat rachete antiaeriene Stinger în valoare de 700 de milioane de dolari

Anunţul a fost făcut de către secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, în marja summitului NATO care se desfăşoară la Washington în perioada 9-11 iulie, relatează Reuters.

„Chiar astăzi, (agenţia de achiziţii a NATO) NSPA a semnat un nou contract multinaţional pentru rachete Stinger în valoare de aproape 700 de milioane de dolari", a declarat el la Forumul industriei de apărare.

Ultimul contract pentru rachetele Stinger, produse de divizia Raytheon a RTX, a fost atribuit în mai 2022, atunci când armata americană a contractat rachete antiaeriene în valoare de 625 de milioane de dolari pentru a reface stocurile trimise în Ucraina.

Rachetele Stinger cu foc de umăr au fost foarte solicitate în Ucraina, unde au reuşit să oprească atacurile ruseşti din aer, şi în ţările europene vecine, care se tem că ar putea fi nevoite să respingă forţele ruseşti.

În cadrul declaraţiilor cu ocazia celei de-a 75-a aniversare a NATO, Jens Stoltenberg a reiterat că scopul principal al NATO „este de a preveni războiul şi de a păstra pacea prin transmiterea unei descurajări zilnice pentru a nu exista neînţelegeri cu privire la capacitatea Alianţei de a apăra şi proteja toţi aliaţii”.

Totodată, şeful NATO a menţionat succesul în privinţa celor 23 de membri din cei 32 care au atins pragul minim de 2% din PIB alocat apărării, un prag care a fost stabilit acum 10 ani şi care cu greu era atins de către ţările membre. Acesta a punctat şi nevoia de a creşte cheltuielile militare şi de a le gestiona mai eficient la nivel colectiv. 

Summitul de la Washington al Alianţei Nord-Atlantice se va desfăşura în perioaa 9-11 iulie şi include, în agendă, discuţii care privesc sprijinul pentru Ucraina, creşterea cheltuielilor pentru apărare şi dezvoltarea parteneriatelor cu aliaţii din întreaga lume, în special cu cei din zona Asia-Pacific.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici