- Home
- Externe
- FRANŢA, (24.11.2014, 09:04)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Symantec a descoperit un PROGRAM SPION complex, supervizat probabil de un stat: "A provocat breşe de securitate în zece ţări". Care sunt ŢINTELE vizate
Grupul informatic american Symantec a anunţat, duminică, în Franţa, că a descoperit un malware, operaţional din 2008, a cărui complexitate tehnică sugerează că elaborarea sa a fost cel puţin supervizată de serviciile de informaţii ale unui stat.
Urmărește
6552 afișări
Symantec a descoperit un PROGRAM SPION complex, supervizat probabil de un stat (Imagine: Shutterstock)
Acest malware, denumit "Regin", este un troian extrem de sofisticat, ce permite supravegherea ţintelor alese în cea mai mare discreţie.
"Echipele Symantec au depistat breşe de securitate în zece ţări, în primul rând Rusia apoi Arabia Saudită, care concentrează fiecare aproximativ un sfert din infectări", a explicat pentru AFP Candid Wueest, un cercetător care lucrează pentru compania specializată în programe informatice.
Celelalte ţări afectate, în ordinea importanţei, sunt Mexic şi Irlanda, urmate de India, Afganistan, Iran, Belgia, Austria şi Pakistan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Adrian Sârbu: În 2025, ştii ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituţia. Vot electronic, direct. În Postul Paştelui vei vota un Preşedinte Independent!
-
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează ziua onomastică
Spre deosebire de un alt malware, "Stuxnet", care viza centrifugele de îmbogăţire a uraniului în Iran, scopul "Regin" este de a colecta diferite tipuri de date şi nu de a sabota un sistem de control industrial.
Complexitatea sa implică o fază de concepţie care a durat mai multe luni, chiar ani, şi care a necesitat o investiţie financiară importantă.
"Timpul şi resursele folosite arată că este responsabil un stat", a asigurat Candid Wueest.
Dezvoltatorii au mobilizat eforturi considerabile pentru a face virusul cât mai discret posibil, premiţându-i să fie folosit în misiuni de spionaj persistente de durată foarte lungă.
Identificat pentru prima dată anul trecut de Symantec, "Regin" a fost utilizat mai întâi între 2008 şi 2011, dată la care a fost retras brusc. O nouă versiune a apărut în 2013, fiind în continuare activă.
Ţintele includ companii, organizaţii neguvernamentale şi institute de cercetare.
"Prezenţa sa reperată în domenii precum cel hotelier şi aeronautic, de exemplu, a putut servi instigatorilor săi pentru a se informa în legătură cu sosirile şi plecările anumitor persoane", afirmă expertul Symantec.
"Regin" poate realiza capturi de ecran, poate prelua controlul mouse-ului şi al cursorului, poate fura parole, supraveghea traficul unei reţele şi recupera fişierele şterse.
"Chiar dacă se ajunge la identificarea lui, este extrem de dificil de stabilit ce a făcut sau ce caută", subliniază Candid Wueest.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe