- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ţăndărei, posibilă bază a unor reţele de fraudare a sistemului de beneficii sociale britanic
Oraşul Ţăndărei este una dintre bazele unor bande suspectate că duc în Marea Britanie copii, unii dintre ei având doar trei luni, pentru a obţine fraudulos milioane de euro din sistemul de beneficii publice, care finanţează vile şi maşini de lux, relatează Sunday Times, în ediţia electronică.
Ţăndărei, posibilă bază a unor reţele de fraudare a sistemului de beneficii sociale britanic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Copiii sunt luaţi de la familiile lor, aduşi în Marea Britanie şi folosiţi pentru obţinerea de beneficii, cu ajutorul unor documente de imigrare şi dovezi de angajare falsificate. În multe cazuri, traficanţii îi iau pe copii cu complicitarea părinţilor, ulterior învăţându-i să comită infracţiuni şi plasându-i pe lângă adulţi care formulează cereri pentru beneficii, plătite în conturi controlate de traficanţi.
În urma unei operaţiuni a poliţiei desfăşurate în august în nord-estul Londrei, patru astfel de copii au fost preluaţi de serviciile sociale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Poliţiştii au descoperit dovezi privind fonduri obţinute ilegal a căror valoare depăşeşte 100.000 de lire (peste 115.000 de euro), inclusiv o plată de 24.000 de lire (peste 27.000 de euro). Într-un alt caz, o reţea este bănuită că a falsificat documente utilizate pentru cel puţin 500 de cereri, în valoare totală de 4,5 milioane de lire (5,1 milioane de euro).
Sunday Times afirmă că banii par să fi fost folosiţi pentru conacele şi maşinile de lux cumpărate de traficanţi în ţara de origine, iar Ţăndărei este, aparent, una dintre aceste baze, cu 100 de case impunătoare, estimate la până la 20 de milioane de lire (23 de milioane de euro), construite în ultimii cinci ani.
Operaţiunea Golf - desfăşurată de poliţia metropolitană în cazul reţelelor româneşti - a permis descoperirea unor dovezi privind o reţea cu legături la Ţăndărei.
Românii fără serviciu care ajung în Marea Britanie nu au, teoretic, dreptul la beneficii, însă reţelele falsifică documente pentru a obţine numere de asigurări sociale, iar copii sunt folosiţi pentru a obţine beneficii suplimentare, care se adaugă veniturilor din alte activităţi infracţionale.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate